Közel hetven magyar érem a speciális olimpia nyári világjátékokon

A magyar küldöttség 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett XV. speciális olimpia nyári világjátékokon, amely látványos záróceremóniával fejeződött be csütörtökön este.

Forrás: MTI2019. 03. 22. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban. A dobogós helyezések mellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.

A magyar küldöttség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.

Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes, 3500 VIP-vendég vett részt.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver alapította meg. Magyarország 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

A következő téli világjátékoknak 2021-ben Svédország, a négy év múlva esedékes nyári világjátékoknak pedig Berlin ad majd otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.