Krizsán Xénia nem indulhat

Magyar Nemzet
2019. 10. 01. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bántóan üres lelátók előtt zajlik Dohában az atlétikai vb, a negyvenezres Khalifa-stadionban vasárnap éjjel, a női 100 méter döntőjére is csupán néhány ezren voltak kíváncsiak. Az aranyérmet a szám kétszeres olimpiai bajnoka (2008, 2012), a 32 éves jamaicai ­Shelly-Ann Fraser-Pryce nyerte meg 10.71 másodperces kiváló idővel, és negyedszer lett a klasszikus sprint világbajnoka. Ez még Usain Boltnak sem jött össze.

A szivárvány színeiben pompázó frizurával száguldó bajnoknő mögött a brit Dina Asher-Smith (10.83) végzett a második, az elefántcsontparti Marie-Josée Ta Lou (10.90) a harmadik helyen. A férfihármasugrás döntőjében a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai ­Christian Taylor két érvénytelen kísérlettel kezdett, közel állt ahhoz, hogy a legjobb nyolc között nem folytathatja, de összeszedte magát, és végül 17,92 méteres eredménnyel győzött. Számunkra rossz hír, hogy a női hétpróbázók világranglistáján negyedik Krizsán Xénia sérülés miatt nem indulhat a vb-n, el sem utazott Katarba.

Az Eb-4. versenyzőnek kiújult korábbi combhajlítóizom-sérülése, és úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy rásérüljön, és veszélyeztesse felkészülését a jövő évi olimpiára. A női 20 km-es gyaloglásban Madarász Viktória a 39. helyen végzett, női gerelyhajításban Szilágyi Réka nem jutott tovább a selejtezőből, miként férfi 110 méter gáton Szűcs Valdó sem az előfutamából – utóbbi öt ezredmásodperccel maradt le az elődöntőről. Ez a pech.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.