Honosított klasszisunk súlyos sérülése hozta össze a feleket

Nem állíthatjuk, hogy két rokon sportágról van szó, de megvan az oka annak, hogy Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) együttműködési megállapodást írt alá.

Magyar Nemzet
Forrás: MOKSZ2021. 06. 11. 18:23
null
John-Henry Krueger olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó mutatja honosítási okiratát magyar állampolgársági eskütétele után. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken korcsolyázóink „főhadiszállására”, a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokba látogatott Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia igazgatója, aki Váradi Orsolyával, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség ügyvezető igazgatójával, valamint Telegdi Attila és Vardanjan Gurgen gyorskorcsolya és műkorcsolya ágazati sportigazgatókkal találkozott, hogy aláírják a MOKSZ és a NEKA stratégiai partnerségi megállapodását.

Mocsai Tamás elmondta, a NEKA évek óta számos sportszövetséggel dolgozik együtt eredményesen: a kézilabdázók mellett a vívók, a birkózók, a röplabdázók és a futsalosok is igénybe veszik az intézmény nyújtotta lehetőségeket, de a labdarúgók is jártak már náluk rehabilitáción.

A MOKSZ-szal most megkötött együttműködés gyökerei is egy sportoló rehabilitációjáig nyúlnak vissza – 2019-ig, amikor is az országos bajnokságon súlyos sérülést szenvedő rövid pályás gyorskorcsolyázó Krueger John-Henry a válogatott keretorvosa, Tállay András javaslatára a NEKA-ban lábadozott. Az ott tapasztalt körülményekre és az ott kapott kezelésekre pedig az Egyesült Államokból honosított, még amerikai színekben olimpiai ezüstérmes, magyarként pedig már vb-2 és Eb-2. sportoló is azt mondta: a legmagasabb színvonalú ellátásban részesült, amelynek köszönhetően az azt követő szezonban teljes értékű csapattagként tudott újra edzésbe állni – mutatott rá tájékoztatásában a honlapján a MOKSZ.

Krueger John-Henry mutatja honosítási okiratát magyar állampolgársági eskütétele után
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– John-Henry remek tapasztalata és a más sportszövetségektől érkező pozitív visszajelzések indítottak minket arra, hogy feltérképezzük a lehetőségeket, és több sportágunk nyári edzőtáborozását is a NEKA-ba szervezzük. Az intézmény nemcsak a zavartalan és kielégítő alapozáshoz, hanem a rehabilitációs és regenerációs folyamatokhoz szükséges feltételeket is maximálisan biztosítja, kollégáik mind a sportszakmai háttér, mind a szállás és az étkezés tekintetében körültekintően és együttműködően járnak el – mondta el a megállapodás kapcsán Váradi Orsolya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.