Kulcsár Krisztián lesz újabb négy évig a MOB elnöke – Frissítve

Újabb négy évre Kulcsár Krisztiánt választották meg elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén.

Forrás: MTI2020. 06. 20. 13:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tisztséget 2017 májusa óta betöltő sportvezető – aki egyedüli jelölt volt – a tagságtól 103 támogató szavazatot kapott, hárman pedig nemmel voksoltak.

A jelenleg is tartó közgyűlés ezután két alelnököt és további hét elnökségi tagot fog választani. Miután Orendi Mihály írásban jelezte visszalépését, így a téli sportágakért felelős alelnöki posztra Deutsch Tamás maradt az egyedüli jelölt, a nyári sportágakért felelős alelnöki tisztségre pedig eredetileg is csak Schmidt Gábor pályázott.

A Magyar Olimpiai Bizottságban betöltött szerepe révén biztos tagja a hazai elnökségnek Schmitt Pál, Kamuti Jenő és Gyurta Dániel is. Mellettük Vári Attila, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Markovits László, Kovács Antal, Imre Géza és Pálinger Katalin került be a tizenhárom tagú elnökségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.