Kulcsár Krisztián: Tizenhárom tokiói érem a realitás

A tervek alapján július 23-án elkezdődik a tavalyról elhalasztott tokiói nyári olimpia. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián szerint tizenhárom érem a reális a magyar küldöttségtől a japán fővárosban.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport/Sport242021. 01. 06. 11:50
KULCSÁR Krisztián
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020-as tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották. Bár a pandémia miatt az idei megrendezést sem lehet biztosítottnak tekinteni, a sportvilág úgy készül, hogy július 23. és augusztus 8. között a japán fővárosra figyel.

Jelenleg 84 kvótánk biztos Tokióra, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián azonban abban bízik, hogy ez a szám nyárig majdnem a duplájára emelkedik.

– Arra számítok, hogy 150-160 fős lesz a magyar küldöttség Tokióban. Az olimpiász alatt a sportágak olimpiai versenyszámaiban elért világbajnoki eredmények alapján pedig tizenhárom érem megszerzését gondoljuk reálisnak Tokióban.

A tizenhárom érem nem számítana túlságosan sikeresnek Magyarország olimpiai múltját tekintve. A második világháború óta csak a 2008-as, pekingi olimpiáról hozott haza kevesebb medált (tíz) a magyar csapat. Kulcsár most is bízik abban, hogy a hagyományos magyar sikerszakágakon túl néhány meglepetésérmet is szerzünk Tokióban.

– Vitorlázásban két versenyzőnk is van, és Érdi Mária, akik nagyon komoly esélyekkel indulnak az olimpián a pontszerzést illetően. A női kenu is egy olyan sportág, amely, reméljük, átveszi majd a férfi kenu szerepét.

Egyelőre kérdéses, hogy a tokiói részvételnek feltétele lesz-e a koronavírus elleni védőoltás, de a MOB-elnök ezt a kérdést rövidre zárta.

– Ha csak védőoltással lehet részt venni, akkor, aki az olimpián indulni akar, az be fogja oltatni magát. Ezt mindenki eldöntheti majd, mi senkit nem akarunk ökrös szekérrel odavontatni, de látva a saját környezetemben és a sportvilágban a hangulatot, az óhaj inkább afelé hajlik, hogy a sportolók minél hamarabb megkaphassák a védettséget a járvány ellen, azért, hogy tudjanak edzeni, és hogy védjék saját magukat és a környezetüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.