Kulcsemberei hiányában is helytállt, de kikapott a Fradi Rosztovban

Oroszországban, a csoportelső Rosztov Don ellen fejezte be középdöntős szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros. Bíró Blanka, Csiszár-Szekeres Klára, Schatzl Nadine és Klujber Katrin távollétében is többször vezetett, de a végén 26-24-re kikapott az FTC, s ezzel a negyedik helyen zárt a csoportban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 17:30
null
Angela Malestein nyolc gólja is kevés volt Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban a tudatban kezdte a csoport első helyén álló Rosztov Don elleni mérkőzést a Ferencváros női kézilabdacsapata, hogy amennyiben bravúrt ér el és nyer Oroszországban, akkor akár a harmadik helyen is végezhet a középdöntőben. Ehhez a rosztovi siker mellett az is kellett volna, hogy a Metz–CSM București mérkőzés ne döntetlennel érjen véget.

Az előjelek nem voltak túl kedvezők: Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára már hetek óta nem bevethető, hozzájuk csatlakozott az orrtörése miatt hiányzó Schatzl Nadine, a bemelegítés közben pedig Klujber Katrin sérült meg.

A hazaiaknál a világ egyik legjobb játékosának tartott, nem teljesen egészséges Anna Vjahireva ott volt a keretben, de nem volt túl sok esély a játékára.

Remekül kezdett a Fradi az oroszországi karanténszabályok alapján, nézők előtt megrendezett mérkőzésen, 2-0-ra vezetett, Klujber helyén Alicia Stolle kezdett jobbátlövőben. Janurik Kinga remekül védett, és a holland világbajnok, Angela Malestein, valamint a meccs első fradista duplázója, a fél év alatt a magyar nyelvvel egészen jól boldoguló Emily Bölk főszereplésével tartotta az előnyét, a 9. percben vezetett először a Rosztov.

Bölk küzdőszellemén semmi sem múlott
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A francia irányító, Grâce Zaadi mellett a beálló, Kszenyija Makejeva, a két szélső, Polina Kuznyecova és Julia Managarova, valamint az exgyőri Ana Szeny volt aktív. A viharvert Fradi nem hagyta magát, két ötperces gólcsend ellenére is ikszre hozta az első félidőt. Kellettek ehhez a hetek óta remek formában védő Janurik Kinga bravúrjai.

A második félidő elejét ugyanúgy kezdte a Rosztov, mint az elsőt a Fradi. Ellépett két góllal, de volt visszaút, sőt a vezetést is visszavette Elek Gábor csapata. Egygólos hazai vezetéssel kezdődött a meccs utolsó negyede. Kisebb gödörbe került a Ferencváros, hat percen keresztül nem tudott gólt dobni, és úgy tűnt, hogy ez sokba kerülhet a hajrában, hárommal húzott el a Rosztov. Tóth Nikolett góljával zárkózott a Fradi, majd Janurik fogott ziccert. Szucsánszki első gólja a lehető legjobbkor jött, de ez sem volt elég a feltámadáshoz. A Rosztov két góllal nyert, az FTC-nek volt esélye a bravúrra, de a második félidőben túl sokat hibázott ahhoz, hogy bravúrt érjen el.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Rosztov Don–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24.

A másik mérkőzésen: Metz–CSM București 25-22.

A Ferencváros a negyedik helyen végzett a csoportjában, a nyolcaddöntőben a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vagy a román CS Oltchim Râmnicu Vâlcea ellen folytatja a BL-ben.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.