Lavinát indíthat el az ausztrál sztár bejelentése az olimpián

Nick Kyrgios visszalép az olimpiai indulástól. Az ausztrál teniszező, egyben fenegyerek racionális érvvel állt elő: nézők nélkül nem hajlandó játszani. Nem kizárt, hogy a döntésével lavinát indít el. A professzionális sportágakban érdekelt sztárok – további teniszezők, NBA-játékosok és még sorolhatnánk – ugyan milyen kihívást látnak abban, hogy hermetikusan elzárva, borzalmas mindennapos felételek közé szórva tengessék a napjaikat Tokióban.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 12:26
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios úgy érzi, nem dönthetett másként Fotó: EPA/DEAN LEWINS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nehezen hoztam meg a döntést. Az az álmom, hogy egyszer Ausztráliát képviseljem az olimpián, és nem tudom, lesz-e rá még valaha lehetőségem. Viszont ismerem magam, a tudat, hogy üres lelátók előtt játsszam, nem passzol hozzám. Sosem passzolt. Nem akarom valamelyik egészséges ausztrál sportolótól elvenni a lehetőséget” – írta a közösségi médiában a 26 éves játékos.

A világranglistán jelenleg 60., pályafutása legjobbjaként 13. Kyrgios 2016-ban Rióban sem szerepelt. A Wimbledonban zajló Grand Slam-tornán a harmadik körben búcsúzott, miután sérülés miatt feladta a Felix Auger-Aliassime elleni összecsapását.

A tokiói olimpia szervezői csütörtökön jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt még a japán nézőket sem engedik be az ötkarikás játékokra, amelyet így szurkolók nélkül rendeznek meg.

Ne kizárt, hogy Kyrgios lavinát indít be a professzionális sportágakban érdekelt sztárok körében, hiszen mi motiválhatja őket a borzalmas körülmények mellett az olimpián való részvételre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.