A Red Bull a Liverpoolnak adott szárnyakat

Legyen bár rossz passzban a Liverpool, sosem szabad leírni a Bajnokok Ligájában. Ezt a Red Bull Leipzig ellen kedd este újra bizonyította Jürgen Klopp együttese, igaz, ebben a német klub játékosainak segítségére is szüksége volt a Vörösöknek.

2021. 02. 17. 7:46
Red Bull Leipzig, Liverpool, Thiago
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármennyire is szenvedett a Liverpool Angliában az – utóbbi három idénytől eltekintve – elmúlt évtizedekben, a nemzetközi kupasorozatokban rendre kihozta magából a maximumot. Kedd este sem volt ez másképp, és a Vörösök szerencséjére a Leipzig játékosai is partnerek voltak ellenfelük felhozatalában.

A Lipcse győzelembe kergette a Liverpoolt, vagy mondhatnánk úgy is, a Red Bull szárnyakat adott neki. Jürgen Klopp együttese a keddi Bajnokok Ligája-összecsapást megelőzően sorozatban három vereséget szenvedett el, s bár játéka javuló képet mutatott (például a Leicesterrel szembeni meccs első nyolcvan percében), a gólszerzéssel még így is hadilábon állt a Mersey-parti csapat. A Manchester City elleni bajnokin Mohamed Szalah büntetőt értékesített, a Leicester otthonában ugyan gyönyörű akciót követően talált be az egyiptomi, de pontatlan kísérletek sokasága után sikerült csak bevennie a Vörösöknek Kasper Schmeichel kapuját.

A forgatókönyv a Lipcse ellen is hasonló volt: Roberto Firmino az oldalhálóba vágta a labdát, később érvénytelen gólt szerzett, Andrew Robertson meglátása remek, megvalósítása pontatlan volt, amikor a kapujától távol álló Gulácsit próbálta átemelni. Kaput a németek ellen sem találtak sokszor a Pool támadói: három pontos lövésükből két ajándékgólt ünnepelhettek, Marcel Sabitzer és – a Vörösökkel többször összeboronált, végül a Bayernhez igazoló – Dayot Upamecano rúgatott Szalahhal és Sadio Manéval egy-egy gólt.

és párharca
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hogy elszalasztott-e egy hatalmas lehetőséget a Leipzig? Mindenképpen. Rosszabb passzban lévő Liverpoollal aligha találkozhatott volna, talán emiatt túlságosan elbízta magát a német csapat, s a nagy akarásnak nyögés lett a vége, és két olcsó hibával a negyeddöntő kapujába lökte a hatszoros BL-győztest. Azt már sosem tudjuk meg, hogy Willi Orbánnal a csapatban is ekkora bakikat produkált volna-e a Lipcse, de ha biztosabb lábakon áll a védelem, 0-0-val talán kihúzhatta volna a német együttes az elmúlt időszakban gyakran vaktölténnyel lövöldözött liverpooli támadókkal szemben, ami baráti eredménynek számítana a visszavágó előtt.

A tömérdek pontatlan támadással pedig Alisson Beckernek okoztak egy jó estét Olmóék. Az elmúlt hét találkozóját nem úszta meg kapott gól nélkül a Liverpool, úgyhogy a közelmúltban kapitális hibákat elkövető brazil kapusnak önbizalmát valamelyest helyrebillentheti, hogy a Puskás Aréna egyik hálója sem rezdült meg háta mögött.

Jürgen Klopp tanítványaitól karnyújtásnyira került a negyeddöntő, de a német nem akar túl sokat belemagyarázni ebbe a győzelembe: – Nem vagyunk gyerekek, nem gondolhatjuk, hogy egyetlen győzelemtől máris minden problémánk megoldódott.

Feltehetően nem, de ezek után lesz mibe kapaszkodnia a Premier League címvédőjének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.