„Ha el kellett menni Lipcséből, a legjobb helyen kötöttünk ki”

A Liverpool elleni, kedd esti Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonása előtt adott interjút a Nemzeti Sportnak Willi Orbán, a „hazai pályán” játszó RB Leipzig labdarúgója. A magyar válogatott védője elmondta, milyen érzésekkel fogadta azt, hogy Lipcse helyett a Puskás Arénában kell játszania csapatának, valamint beszélt arról is, miként látja a Leipzig esélyeit a hatszoros BL-győztes angolok ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 16. 13:07
Willi Orbán
A lipcseiek jó formában vágnak neki a nyolcaddöntőnek Fotó: EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes Liverpool vár az RB Leipzigre a kupasorozat nyolcaddöntőjében. A sorsoláskor inkább az angolok tűntek az esélyesnek, a németek viszont jobb formában vannak, így a lipcseiek magyar válogatott védője, szerint jó pillanatban találkoznak Jürgen Klopp együttesével.

– A téli szünetet követően jó formában folytattuk a bajnokságot, de a Mainztól elszenvedett három-kettes vereség kissé megfogta a csapatot. Szerencsére csapatszinten jól reagáltunk a váratlan botlásra, azóta valamennyi meccsünket megnyertük, úgyhogy tényleg kellő önbizalommal várhatjuk a Liverpool elleni találkozót – vélekedett a labdarúgó. – Nem most van csúcsformában az angol együttes, ezzel együtt is csak a legnagyobb tisztelettel beszélhetünk a Liverpoolról. A sűrű versenynaptár miatt előbb-utóbb minden csapatot utolér a hullámvölgy, ha háromnaponta kell pályára lépni, nem lehetséges kilenc hónapon keresztül csúcsformában futballozni. Most éppen a Liverpoolnál akadnak problémák, több meghatározó játékos kidőlt a sorból, már hosszabb ideje sérült, úgyhogy most valóban lehet keresnivalónk az angol bajnok ellen. Pozitív érzésekkel várom az összecsapást, de tudjuk, hogy roppant nehéz meccs vár ránk.

– A tapasztalat az angol csapat mellett szól, játékosai tudják, hogyan kell megnyerni a Bajnokok Ligáját, nem véletlen, hogy papíron nem mi vagyunk az esélyesek. Ami mellettünk szólhat, az a pillanatnyi forma, úgyhogy mindkét csapatnak ötven-ötven százalékot adnék. Esetleg hatvan-negyven a Liverpool javára – tette hozzá.

A lipcseiek jó formában vágnak neki a nyolcaddöntőnek
Fotó: EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN

A középső védő arról is beszélt, csalódott volt, hogy nem Lipcsében rendezik meg a párharc első mérkőzését, annak azonban örül, hogy a Red Bull Aréna helyett Budapesten zajlik a találkozó.

– Az utóbbi egy évben annyira feje tetejére állt a világ, hogy már ezen sem lepődtünk meg. Ezzel együtt eleinte nyilván csalódottak voltunk, elvégre Lipcse az otthonunk, a Red Bull Arenában érezzük otthonosan magunkat. Amikor kiderült, nem játszhatunk ott, hallottuk, hogy London mellett Lengyelország és Budapest is felvetődött mint lehetséges helyszín, akkor már Gulácsi Petivel együtt azért szorítottunk, hogy a Puskás Aréna legyen a befutó. Nekünk Petivel olyan lesz, mintha hazai pályán játszanánk, ki tudja, talán ez is számít valamennyit. Gyönyörű stadion, gyönyörű város, ha már el kellett menni Lipcséből, a legjobb helyen kötöttünk ki. Persze nyilván így sem ideális, hogy a hazai meccs­re utaznia kell a csapatnak – mondta Willi Orbán.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.