Labdarúgó NB I: Ben-Hatira góljával nyert a Honvéd

A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte szombaton a vendég MTK Budapestet a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

Forrás: MTI2019. 02. 23. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispestiek győztes gólját épp úgy a múlt héten igazolt Anis Ben-Hatira szerezte, mint szerdán a tiszakécskei kupatalálkozón. A 101 Bundesliga-meccsen szereplő tunéziai válogatott középpályás a Honvéd színeiben harmadik fellépésén másodszor volt eredményes.

A mérkőzést Gyirmóton rendezték, mert a Bozsik Stadion újjáépítése alatt a Honvéd ideiglenes otthona éppen az MTK pályája, az Új Hidegkuti Nándor Stadion.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Budapest Honvéd-MTK Budapest 2-1 (1-0)

Gyirmót, v.: Bogár

gólszerzők: Holender (44., 11-esből), Ben-Hatira (58.), illetve Torghelle (51., 11-esből)

sárga lap: Kálnoki-Kis (50.), Kukoc (64.), N'Gog (74.), illetve Gengeliczki (43.), Vogyicska (54.), Torghelle (64.)

Budapest Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezghrani, Gazdag, Heffler, Ben-Hatira (Nagy G., 69.), Kukoc – N'Gog (Tischler, 77.), Holender (Májer, 91.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Gengeliczki, Balogh B., Deutsch (Diallo, 70.) – Vass Á., Vogyicska – Gera (Kulcsár T., 84.), Bognár I., Vass P. (Lencse, 76.) – Torghelle

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, negyedóra elteltével a Honvéd került enyhe mezőnyfölénybe, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, mivel az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, és az MTK védelme is jól zárt. A kispestiek a szünet előtt büntetőből szereztek vezetést, de a félidő hosszabbításában a kék-fehéreknek nagy egyenlítési lehetőségük volt, azonban Gróf kivédte Bognár 11-esét.

A második játékrész Honvéd-helyzettel indult, majd a vendégcsapat egyenlítésével folytatódott, ugyanis a kispesti nevelésű Torghelle már nem hibázta el az újabb megítélt büntetőt. Az MTK azonban nem örülhetett sokáig, mert Ben-Hatira ismét a támadóbb szellemben futballozó kispestieket juttatta előnyhöz. A hátralévő időben igyekezett az MTK, a hazaiak védelme azonban szervezettnek bizonyult, így Grófnak nem volt dolga, egy ízben pedig a kapufa segítette ki.

A Honvéd gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de azokból sem született újabb gól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.