Láncreakció Győrtől Siófokig

Nycke Groot helyére Estelle Nze Minko, az ő helyére pedig Nerea Pena érkezik. A női kézilabda-bajnokság csapatainak nagyágyúi sajátos láncreakciót indítottak el a szezon hajrájához közeledve. Tegnap az FTC bejelentette, hogy a tiszteletbeli magyarnak számító spanyol Nerea Pena hét év után elhagyja a klubot, és Siófokra igazol. Vajon az ő helyére ki érkezik?

Szilágyi
2019. 03. 21. 16:48
null
Nerea Pena hét év után hagyja el a Ferencvárost Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kézilabda sajátossága, hogy a világversenyeket a szezon közepébe ékelve, decemberben és januárban rendezik. Nincs hosszúra nyúlt átigazolási időszak, a csapatok már az idény közben igyekeznek véglegesíteni a következő szezonra szóló játékoskeretet. Ennek jegyében a magyar bajnok, BL-címvédő Győri Audi ETO női csapata igen aktív az átigazolási piacon. Az év elején kiderült, hogy Nycke Groot nem kívánja meghosszabbítani a szerződését – a győriek nem sokat tétlenkedtek, és napok alatt megállapodtak a Siófok francia világbajnok irányítójával, Estelle Nze Minkóval.

Tegnap a Siófok, majd a Ferencváros is bejelentette a hivatalos honlapján, hogy Nerea Pena, a zöld-fehérek játékosa a Balaton-partiak-­

hoz igazol. Azaz sikerült megtalálni Nze Minko utódját.

„Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de úgy érzem, változásra van most szükségem. A következő idényre, az új kihívásokra, az új impulzusokra pedig kíváncsian és bizakodva tekintek” – indokolt a politikai korrektség jegyében a 29 éves spanyol kézilabdázó, aki hét év után hagyja el a szezon végén a Ferencvárost.

„Nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, Pena képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállítani, előttünk jár egy lépéssel. Azt hiszem, ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével” – lelkendezett a siófoki edző, Tor Odvar Moen.

Nerea Pena hét év után hagyja el a Ferencvárost
Fotó: Kurucz Árpád

Pena távozása tőrdöfés a fradistáknak: a spanyol Itxako Navarrától érkezett irányító-átlövő a drukkerek egyik kedvence, aki nemcsak a játéktudásával hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy megtanult magyarul. A Siófok nem állt meg egynél, az FTC kapusát, Szikora Melindát is szerződtette.

A Nycke Groot és Estelle Mze Minko klubváltásával indult láncreakciónak az az egyik következménye, hogy a Ferencvárosnak gondoskodnia kell Nerea Pena pótlásáról, és ez a hazai felhozatalt ismerve nem egyszerű feladat. A vetélytársainál szerényebb költségvetéssel működő, a magyar játékosokat preferáló FTC-nél nincs túlkínálat a gólerős irányító-átlövő poszton. Kovacsics Anikó helye biztos, rajta kívül csak a fiatal Tóth Nikolett lehet jelölt, de a 18. életévében járó játékos csak hosszú távon lehet megoldás. Bár Elek Gábor edző bizonyosan komolyan számol vele, ha januárban a kölcsönszerződése lejárta előtt visszarendelte őt az MTK-tól.

Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy a Ferencváros körbenéz a nemzetközi piacon, hátha ott talál rá Nerea Pena utódjára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.