„Biztos vagyok benne, hogy az élet vissza fogja majd fizetni”

Stockholmban megkezdődött a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság, amelyen a nők rövid programjában Láng Júlia harmincadik lett a két visszalépés miatt 37 fős mezőnyben, így nem szerzett olimpiai kvótát.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 19:30
null
Stockholm, 2021. március 24. Láng Júlia rövidprogramját mutatja be a stockholmi mûkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon 2021. március 24-én. A világbajnokságon az érmek mellett az olimpiai kvótákért is harcolnak a versenyzõk. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner Forrás: MTI/AP/Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első felnőtt világversenyén szereplő, 17 éves Láng Júliának a dupla axelje szépen sikerült, a tripla flip, tripla toe-loop ugráskombinációja azonban hiányos lett, a programja végén pedig a tripla lutz után letette a kezét a jégre, ugyanakkor forgásai jól sikerültek. A programjára 54,20 pontot kapott, 3,5 ponttal maradt le a kűrbe jutást jelentő 24. helyezettől, és egyúttal az olimpiai kvótáról is. A vb-n a férfiaknál és a nőknél is a legjobb 24 versenyző jut ki a jövő évi pekingi téli olimpiára, az őszi oberstdorfi kvalifikációs versenyen pedig még hatan érnek révbe.

– Fantasztikus élmény volt, hogy itt korcsolyázhattam. Átgondolt program volt, ezt az is mutatja, hogy a forgásaim mind négyes szintűek lettek. Az, hogy a lutzból rosszul érkeztem, sokat számított, de hiszem, hogy minden azért történik, hogy abból tanuljunk. Biztos vagyok benne, hogy az élet vissza fogja majd fizetni, és lesz még lehetőségem kijavítani ezt – nyilatkozta a magyar szövetség Facebook-oldalán Láng Júlia.

A 17 éves Láng Júliának nagy élmény volt a világbajnokság
Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

A rövid programban a tavalyi Európa-bajnokság ezüstérmese, az orosz Anna Scserbakova kapta a legmagasabb pontszámot, közel két ponttal előzi meg a japán Kihira Rikát. A harmadik helyről a szintén orosz, 2015-ben világ- és Európa-bajnok Elizaveta Tuktamiseva várja a pénteki kűrt.

Női rövid program:

1. Anna Scserbakova (orosz) 81,00 pont

2. Kihira Rika (japán) 79,08

3. Elizaveta Tuktamiseva (orosz) 78,86

...30. Láng Júlia 54,20

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.