Langék az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak az Európa-ligában

A magyar válogatott védő ciprusi klubja ma könnyen kieshet az Európa-ligából, amelyben eddig négy csapat biztosította be a továbbjutását a legjobb 32 közé. Este csatlakozhat hozzájuk többek közt a Napoli, a Leverkusen, a Tottenham és az AC Milan is.

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 14:10
null
Lang még nem mondott le arról, hogy topbajnokságba szerződjön Fotó: Sakis Savvides Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulóját rendezik, amely tizenegy klubnak már nem jelent igazán nagy tétet. Közülük négyen, a Roma, az Arsenal, a Leicester City és a Hoffenheim már bebiztosította a helyét a tavaszi egyenes kieséses szakaszban, a legjobb 32 között. Heten, a CSZKA Szófia, a Dundalk, a Rijeka, a Qarabağ, a Ludogorets, a Gent és a Celtic, amelyet a Ferencváros ejtett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjében, már biztosan nem juthat tovább.

Lang és az Omonia még bízhat a továbbjutásban Fotó: Sakis SAVVIDES / AFP

A Fradi másik két BL-selejtezős áldozata közül a norvég Molde sorsa ma se ilyen, se olyan irányban nem dőlhet el, a horvát Dinamo Zagreb azonban közel áll a továbbjutáshoz a K csoportban. Ha ma legyőzi idegenben a Feyenoordot, biztosan csoportelső lesz, de egy döntetlen vagy vereség esetén is folytathatja a tavasszal, amennyiben a másik mérkőzésen a CSZKA Moszkva és a Wolfsberg döntetlent játszik egymással.

Magyar szempontból a ciprusi Omoniára érdemes figyelni, amely Lang Ádámmal a soraiban a görög PAOK-ot fogadja hazai pályán. A válogatott védője alapember klubjában, eddig az összes csoportmeccset végigjátszotta, sok sikerélményben azonban nem volt része, ugyanis a PAOK otthonában elért első fordulós döntetlent három vereség követte. Ma már a biztos kiesés ellen küzd az Omonia, amelynek mindenképpen győznie kell a görög csapat ellen ahhoz, hogy még maradjon esélye a továbbjutásra az utolsó fordulóra. Ehhez ráadásul nem elég nyernie, még az is szükséges, hogy a csoport másik találkozóján a PSV Eindhoven ne győzze le a Granadát idegenben. Nem lehetetlen, hogy életben maradnak Langék reményei, de ez már az utolsó szalmaszál.

Több topligás csapat is bebiztosíthatja a továbbjutását ma. A német Leverkusen mindenképpen révbe ér, ha nem kap ki a Nice otthonában, de szerencsés esetben még egy vereséggel is továbbléphet. A Tottenhamnek ugyancsak a vereség elkerülésére kell figyelnie az osztrák LASK otthonában ahhoz, hogy a tavasszal folytathassa. A Napoli, amely az AZ Alkmaar ellen idegenben lép pályára, győzelme esetén szintén ott lesz a legjobb 32 között. Ugyanígy győznie kell a biztos továbbjutáshoz az AC Milannak is a már kiesett Celtic ellen a San Siróban, de a piros-feketéknek még az is kell, hogy a Sparta Praha kikapjon Lille-től Franciaországban. A 39 évesen bombaformának örvendő, az idényben tíz tétmeccsen tizenegy gólt elért Zlatan Ibrahimovic sérülés miatt ezúttal nem segíthet a milánói klubon.

Európa-liga, csoportkör, ötödik forduló, érdekesebb meccsek:

AC Milan–Celtic 18.55 (tv: Digi Sport 1)

Feyenoord–Dinamo Zagreb 18.55 (tv: Digi Sport 3)

LASK–Tottenham 18.55 (tv: Digi Sport 2)

Arsenal–Rapid Wien 21.00 (tv: Sport 2)

AS Roma–Young Boys 21.00 (tv: Digi Sport 2)

AZ Alkmaar–Napoli (tv: Digi Sport 1)

Granada–PSV Eindhoven 21.00 (tv: Digi Sport 3)

Omonia–PAOK 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.