Akciósak a Messi-mezek a barcelonai piacon

A csapat szimbóluma kedvetlen, a távozását már a piac is beárazta. Szó szerint. Az indiai származású – Ronaldo-rajongó – kereskedő 35 euróért kínálja a Lionel Messi nevével ellátott Barcelona-mezt. Májusban még simán elkért ezért ötven eurót.

Szilágyi László (Barcelona)
2020. 10. 20. 14:55
null
Ne kelendő az úr portékája Fotó: SzL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így múlik el a világ dicsősége. A Barcelonához húsz éve hűséges nyári szappanoperája átírta az árakat a piacon. Az egyik árussal sikerült beszédbe elegyedni, hálás alany volt. Még a maszk mögül is világosan felfedezhető keserűséggel adta elő a mondókáját. Neki nagyon betett a Barcelona válsága, a Bayern elleni 8-2-es BL-zakó óta rengeteg bevételtől esett el. Elsőre hüledeztem, aztán a szimpatikus, indiai származású úr számokkal támasztotta alá a problémáját. Meggyőzőtt. – Volt ez az augusztusi kiütés a Bayern München ellen, néztem a tévében a meccset, közben eszembe jutott, hogy ebből még nekem is bajom lehet. Gondoljon csak bele: májusban még ötven euróért vitték a Messi-mezt, mint a cukrot. Most meg kénytelen voltam levinni az árát 35-re, de már bocsánat, a kutyának sem kell. Lehet, hogy ez a büntetésem azért, mert Ronaldo-rajongóként évekig a Messi-mezek eladásából éltem – filozofálgatott a leszálló ágban levő kereskedő.

Nem kelendő az úr portékája

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a helyiek sok esetben nincsenek tisztában a Ferencváros nemzeti hovatartozásával. Ma szembejött egy újabb bizonyíték: az egyik bolti eladó – hogy honnan sejtette, miből gondolta, azt most tényleg ne firtassuk – határozottan kijelentette, hogy a Fradi elsősorban a kosárlabdában nagyon erős, és ő erről olvasott már. Forrást nem nevezett meg, mikor kiigazítottam, hogy esetleg a kézilabdára gondolhatott, kicsit megsértődött, majd egy mentes víz vásárlása után (1 euró és 20 cent) „megenyhült”, és konkrét tippet adott ma estére. – 4-2-re nyer a Barcelona, a telefonon nézem majd a meccset, korábban elég gyakran kijártam a Nou Campba, de hát tudja, jött ez a vírus. Azóta marad a telefon, eléggé unom, de hát ez van. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül – panaszkodott az eladó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.