LeBron James és a Lakers fekete napja

Ch. Gáll András
2019. 02. 07. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA, az amerikai profi kosárlabdaliga legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers katasztrofális, 136-92-es vereséget szenvedett az Indiana Pacers otthonában. Az eredménynek megannyi implikációja van. Egyfelől ez LeBron James, a Lakers sztárja 15 éves NBA-karrierjének legsúlyosabb kudarca, az eddigi legnagyobb pontkülönbségű zakó kétszer is 36 pontos volt, még a Cleveland Cavaliersszel és a Miami Heattel. Másfelől a Lakers roppant nehéz helyzetbe manőverezte magát a nyugati főcsoportban a rájátszásba kerülésért folyó versenyfutásban. A Los Angeles Clippers 30/25-ös mutatóval áll a nyolcadik helyen, a Sacramento Kings a kilencedik (28/25), s a Lakers csak tizedik 27/27-es győzelem/vereség hányadossal.

A 44 pontos Pacers-győzelem két faktor eredménye: a Lakers játékosai 19 labdát adtak el és az Indiana 19 triplát szerzett, utóbbi klubrekord. LeBron James az utolsó negyedben már nem is lépett pályára, akkora különbséggel vezetett a Pacers. A 35. életévét taposó sztár hosszas sérülés után próbál formába lendülni, minden ezen múlik a Lakers szempontjából, mert a jó James nélkül nincs esélye a playoffba kerülésre.

A klub háza táján különben is forr a levegő, mindenki arról beszél, megszerzik az átigazolási határidő lejárta előtt Anthony Davist, a New Orleans 211 centis szupersztárját. Ám ebben az esetben cserébe át kellene adni a fél csapatot, és senki nem akar távozni „Lakerlandból”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.