LeBron megcsinálja? Tíz év után főcsoportdöntős a Lakers

A Los Angeles Lakers 119-96-ra legyőzte a Houston Rocketsot, és ezzel 4-1-re megnyerte a nyugati főcsoport elődöntőjét. Legutóbb a januárban elhunyt Kobe Bryanttel jutott el a csapat konferenciadöntőig az NBA-ben.

Magyar Nemzet
2020. 09. 13. 10:42
NBA: Los Angeles Lakers at Philadelphia 76ers
Jan 25, 2020; Philadelphia, Pennsylvania, USA; Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) reacts during a standing ovation after scoring a basket that moved him into third place all time in scoring during the third quarter of a game against the Philadelphia 76ers at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports - 13957699 Fotó: USA Today Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hagyott sok esélyt a Lakers a Rocketsnak az észak-amerikai profi kosárlabdaliga „floridai buborékban” rendezett nyugati elődöntőjének ötödik meccsén. Már az első negyedben húsz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között, amit ideiglenesen csak faragni tudtak, ledolgozni már nem a houstoniak. A vége 119-96 lett, azaz 23 pontos Los Angeles-i győzelem.

Pedig a Rocketsban mindent megtett az alapszakasz pontkirálya, James Harden, aki 30 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A Lakersben ezúttal is LeBron James vállalta el a vezérszerepet, aki 29 ponttal, 11 lepattanóval és hét assziszttal járult hozzá, hogy csapata tíz év után ismét a főcsoportdöntőbe került.

Legutóbb 2010-ben jutott el a nyugati konferenciadöntőig a Lakers, amelyet akkor meg is nyert a Phoenix Suns ellen, majd a nagydöntőben történelmi riválisát, a Boston Celticset is legyőzte. Az a siker volt Kobe Bryant pályafutásának utolsó nagy dobása az ötödik bajnoki címével és azzal, hogy másodszor választották meg a döntő legjobbjának.

A Lakers 2016-ban visszavonult legendája januárban helikopter-balesetben vesztette életét, a csapat pedig immáron LeBron Jamesszel igyekszik visszaszerezni az NBA trónját. Az első nagy siker az alapszakasz-győzelem volt, ugyanis 2013 óta most szerepel először a rájátszásban az együttes. A 35 éves sztár korábban a Miami Heattel kétszer, a Cleveland Cavaliersszel egyszer volt bajnok.

Könnyen lehet, hogy városi rangadót rendeznek majd a nyugati főcsoport döntőjében, hiszen a Los Angeles Clippers 3-2-re vezet a Denver Nuggets ellen. Keleten már megvan a finálé párosítása: ott a Boston Celtics és a Miami Heat csap össze a nagydöntőért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.