Lebukott két honosított magyar birkózó

Magyar Nemzet
2020. 07. 22. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnából honosított magyar válogatott Olejnik Pavlo és Asarin Roman doppingvétséget követett el. A vétséget egy márciusban elvégzett ellenőrzés után állapította meg a Magyar Antidopping Csoport. Olejnik szervezeté­ben az anabolikus szteroidok közé tartozó methyldienolonét találtak, Asarin pedig elkerülte a mintaadást.

A 31 éves Olejnik még ukrán színekben nyert Európa-bajnokságot 2013-ban, magyar színekben a 2018-as világbajnokságon elért ötödik helyezés az eddigi legjobb eredménye. A 23 éves Asarin U23-as Eb-bronzot szerzett 2019-ben. Mindkét szabadfogású birkózó négyéves eltiltást kapott.

– Szomorú vagyok, nem jellemző az ilyesmi a sportágunkra. Nekünk, magyaroknak több mint egy évtizede nem volt doppingesetünk – szögezte le Bacsa Péter, a Magyar Birkózószövetség ügyvezető alelnöke. A sportvezető hozzátette, hogy a honosított versenyzők úgynevezett vegyes felkészülést végeznek, tehát Magyarországon és szülőhazájukban is edzenek, ezért nehezebb folyamatosan ellenőrizni őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.