Leclerc bahreini drámája

Kettős Mercedes-diadal Bahreinben: Charles Leclerc balszerencséjét kihasználva Lewis Hamilton megszerezte idei első futamgyőzelmét.

Fábik
2019. 04. 01. 16:18
Bahrain Grand Prix
Vettel autója megpördült az aszfalton Fotó: REUTERS/Thaier Al-Sudani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a Bahreini Nagydíj szabadedzései megmutatták, összekapta magát a Ferrari azután, hogy a szezonnyitón lemaradt a dobogóról. Szahírban az időmérőn elfoglalta az első sort a rajtrácson, ám nem a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. A maranellóiakhoz idén érkezett Charles Leclerc az F1 históriájában 21 évesen minden idők második legfiatalabb pilótája lett, aki pole pozíciót szerzett. Csak Vettel előzi meg, aki az 57 körös futamon lerajtolta csapattársát, hogy megmutassa, ki az úr a háznál, ám a trónkövetelő nem hagyta annyiban a dolgot.

Vettel autója megpördült az aszfalton
Fotó: REUTERS/Thaier Al-Sudani

A 6. körben már Leclerc állt az élen, és fokozatosan húzott el a mezőnytől. Vettel a 38. körben megpördült – miután (Mercedes) megelőzte –, de Leclercet is utolérte a balsorsa, a 46. körben kiderült, baj van a Ferrari motorjával. Hamilton könnyedén utolérte a monacóit, a 48. körben elporzott mellette, majd ezt Bottas is megtette. Két körrel a vége előtt bejött a biztonsági autó, nem lehetett előzni, így Leclerc, akinek kijárt volna a győzelem, legalább a harmadik helyet megszerezte Hamilton és Bottas mögött. Sovány vigasz neki, hogy a leggyorsabb körért járó egy pont az övé lett. Negyedikként (Red Bull) zárt, ötödikként pedig Vettel.

„Sajnálom Leclercet, nagyon nagy versenye volt” – nyilatkozta sportszerűen Hamilton, Leclerc pedig szomorúan jegyezte meg: „Ez az autósport része…”

A vb állása, pilóták: 1. Bottas 44, 2. Hamilton 43, 3. Verstappen 27; csapatok: 1. Mercedes 87, 2. Ferrari 48, 3. Red Bull 31.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.