Az újonc Leeds United vette el az Aston Villa veretlenségét

Az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának péntek esti nyitómeccsén az eddig hibátlan Aston Villa simán, 3-0-ra kikapott az élvonalba tizenhat év után visszatért Leeds Unitedtől.

Magyar Nemzet
2020. 10. 24. 11:45
null
Bamfordot (középen) háromszor is ünnepelhették a társak Fotó: Laurence Griffiths Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aston Villa és a Leeds United szurkolói is nosztalgikus hangulatban lehetnek a 2020/21-es Premier League-idény első heteiben. A 1982-es BEK-győztes Villa tavaly nagy küzdelemben, az utolsó fordulóban vívta ki a bennmaradást, míg az 1975-ös BEK-döntős Leeds tizenhat év távollét után tért vissza az élvonalba. Most mindkét együttes a Premier League egyik dobogós helyét foglalja el!

Ehhez az kellett, hogy a Leeds péntek este elhozza a három pontot a Villa Parkból. A vendégek hőse a mesterhármast szerző Patrick Bamford volt, aki ezzel megduplázta idénybeli góljainak számát, és ahogy csapata a bajnokságban, az angol támadó a góllövőlistán jött fel a harmadik helyre.

Az Aston Villa első négy meccsét megnyerte a bajnokságban – a címvédő Liverpoolt 7-2-re ütötte ki a birminghami csapat –, így első pontvesztése ellenére még mindig a második helyen áll a tabellán az Everton mögött.

Topligás eredmények péntek estéről:

Anglia: Aston Villa–Leeds United 0-3

Németország: Stuttgart–Köln 1-1

Olaszország: Sassuolo–Torino 3-3

Spanyolország: Elche–Valencia 2-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.