Legalább bennmaradtunk

A szlovénok Litvánia elleni 9-0-s győzelmével eldőlt, hogy a magyar jégkorong-válogatott az ötödik helyen zárja a Nur-Sultanban megrendezett divízió I/A vb-t.

Juhász Attila
2019. 05. 05. 12:11
Szirnyi Bence; Sofron Istvn; Sarauer, Andrew; Nagy Gerg
Budapest, 2019. április 17. Szirányi Bence, Sofron István, Andrew Sarauer és Nagy Gergõ (b-j), a magyar jégkorong-válogatott játékosai a Szlovénia ellen a budapesti Tüskecsarnokban játszott felkészülési mérkõzésen 2019. április 17-én. MTI/Czagány Balázs Fotó: Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár egy mérkőzése még hátravan a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatottnak a Nur-Sultanban megrendezett divízió I/A. világbajnokságon, azt sajnos már négy lejátszott meccs után is ki lehetett jelenteni, hogy nagy csalódás a mieink idei teljesítménye.

Arra a csapatért rajongók közül valószínűleg csak nagyon kevesen számítottak, hogy a tavaly kis híján az elitbe jutó – 15,8 másodpercen múlott, hogy nem Szlovákiába, hanem Kazahsztánba kellett készülni – együttesünk az utolsó játéknap előtt szégyenszemre akár még ki is eshetett volna a világbajnoki harmadosztályt jelentő divízió I/B-be.

Vasárnap azonban szerencsére a szlovén válogatott jó alaposan megszórta – 9-0 – az általunk eddig egyedüliként legyőzött Litvániát, így legalább a már feljutó és örömhokira készülő házigazda elleni találkozót megelőzően ebből a szempontból már nyugodtak lehetünk.

Hogy hogyan jutott ide a három éve még majdnem az elit vb mezőnyében maradó, tavaly ugye az oda visszakerülést kis híján kiharcoló magyar válogatott, arra egyelőre nincs magyarázat, persze a szövetségi kapitány betegsége és kiesése nyilván nagy szerepet játszott ebben, de az, hogy az első négy meccsünk 12 játékharmada közül nyolcban (!!!) gólképtelen maradt az együttes, bizony minden hátráltató tényező ellenére nagyon nehezen emészthető meg.

A mélyebb szakmai elemzésekre, illetve egy jövőkép felvázolására nyilván sor kerül majd a hazatérést követően.

Ami tény, voltak már hasonlóan gyengébb szerepléseink vb-ken, de eddig még minden alkalommal sikerült azokból talpra állni és ismét a nagyobb célokért hadba szállni.

Természetesen most is ebben bízik mindenki, de ebben a pillanatban annak kell örülnünk, hogy a hatcsapatos mezőnyben legalább a végül velünk azonos pontszámmal végző friss feljutó csapatot az egymás elleni eredménynek köszönhetően már biztosan sikerült megelőznünk és bennmaradtunk ebben az osztályban.

Ebből a vb-ből most, ilyen körülmények között, ezzel a teljesítménnyel sajnos ennél többet nagyon nehezen lehetett volna kihozni és ez még akkor is igaz marad, ha a magyar idő szerint 15.30-kor kezdődő meccsen, a kazahok ellen sikerül esetleg valamit kozmetikázni ezen a csúnya összképen. (Nem sikerült, 3-1-re kikaptunk az első helyen záró és feljutó házigazda kazah válogatottól.)

Jövőre pedig lehet ismét próbálkozni és ami a legfontosabb, nem eggyel lejjebb!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.