Gólerősek voltak a magyar légiósok, öten is betaláltak

Nincs már három hét sem október 8-ig, a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjéig. Bár a sorsdöntő jelzőt az utóbbi években sikerült kissé elkoptatni, erre a mérkőzésre tökéletesen illik. A kerettagságra esélyes légiósaink szerencsére jó teljesítményt nyújtottak a hét végén.

Magyar Nemzet
2020. 09. 21. 20:34
null
Forrás: facebook.com/fcdac
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légiósok magyar hétvégéjéről szólva az élre a Dunaszerdahely vezére, Kalmár Zsolt kívánkozik, aki hetek óta bombaformában futballozik. A DAC százszázalékos a bajnokságban, vezeti is a tabellát, és ebben nagy szerepe van a magyar középpályásnak. A DAC vasárnap az FC Senicát (Szenc) győzte le idegenben 4-2-re, Kalmár Zsolt végig a pályán volt, a 21. percben szabadrúgásból, a 60.-ban pedig átlövésből talált a kapuba, majd adott még egy gólpasszt is. Ezzel hét forduló után már hét gólnál tart. Kalmár Zsolt a bajnoki rajt előtt a Fortuna Liga negyedik legértékesebb játékosa volt a Transzfermarkt szerint 900 ezer euróval, ha így folytatja, egész biztosan felléphet e rangsor képzeletbeli dobogójára. Csapattársa, szintén végigjátszotta a meccset. A Slovan Bratislava (Pozsony) 2-2-es döntetlent játszott az MŠK Žilina (Zsolna) vendégeként, Holman Dávidot a 76. percben lecserélték.

Fotó: Facebook.com/FCDAC

Ugyancsak remek teljesítményt nyújtott a légiósok közül a Bundesligában a Freiburg magyar csatára gólpasszt adott, majd gólt szerzett a Stuttgartban 3-2-re megnyert bajnoki meccsen. – Hatvan percig minden az elképzeléseink szerint alakult, a hazaiak első góljáig rengeteget futottunk, és mindenki hozzátett a csapat játékához – nyilatkozta később a Nemzeti Sportnak. – Örülök, hogy nyertünk, az pedig külön boldogság, hogy az öltözőben az edzőnk, Christian Streich elmondta, a Freiburg kispadján ülve még sosem nyert Stuttgartban. Most már ez is sikerült neki. Németországnál maradva, nem került be a Mainz keretébe, a csapat 3-1-re kikapott attól a Leipzigtől, amelynek a kapuját védte, a kispadján pedig is ült. Szalai Ádámról azóta kiderült, a klubja a jövőben nem számít rá.

Az osztrák Bundesliga 2. fordulójában a 6. perctől emberhátrányban futballozó Red Bull Salzburg 4–1-re nyert az Altach ellen. a hazai együttes első találatát szerezte, a 35. percben tizenegyesből egyenlített, a 64.-ben pedig lecserélték. Jó hír érkezett Varga Kevinről, aki nemrég szerződött Debrecenből a török Kasimpasához, és került ezzel a légiósok közé, a második meccsén már meg is szerezte az első gólját, 14 méterről bombázott a felső sarokba, a csapata pedig 2-0-ra nyert Rizespor ellen.

A belga Leuven Bese Barnabással állt ki Oostendében, a magyar védő 54 percet töltött a pályán, a csapata 3-1-es vereséget szenvedett. Svájcban a Lugano 2-0-ra legyőzte a Luzernt, Holender Filip a 83. percben állt be a Luganóba. Szalai Attilának remek hete volt: a ciprusi Apollon Limassol csütörtökön a magyar védő góljával verte 1-0-ra a görög OFI-t az Európa-ligában, vasárnap pedig vele nyert 3-1-re bajnokit az Anorthoszisz vendégeként. Az Omonia Nicosia magyarja, a 90. percben csereként lépett pályára az AEK Larnaca elleni 2-1-re megnyert meccsen. Kleinheisler László a 74. percben kapott lehetőséget a horvát Osijek (Eszék) együttesében a Varazdin (Varasd) ellen, csapata 1-0-lal hozta el a három pontot.

Az angol másodosztályban a Bristol City 2-0-ra nyert a Stoke City vendégeként, ám nem szerepelt a bristoliak keretében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.