Legkésőbb októberben indulhat a Forma-1

Forrás: MTI2020. 04. 09. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy milyen módon rendezhetnének zárt kapus futamokat, amint a szezon elkezdődhet.

Az idény a koronavírus-járvány terjedése miatt el sem indult, a március közepére tervezett Ausztrál Nagydíjat nem tudták megrendezni, azután pedig a június 28-ra kiírt franciaországi futamig minden versenyt elhalasztottak, vagy töröltek.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sky Sports televíziónak azt mondta, jelenleg még bármi elképzelhető, lehetséges, hogy csak nyolc, de az is lehet, hogy 19 futamos lesz a vb.

„Jelen pillanatban azon gondolkodunk, hogy zárt kapus hétvégék logisztikáját hogyan tudnánk megoldani” – nyilatkozta Brawn. „A legfontosabb kérdések között szerepel, hogy miként jutnak oda az emberek, hogyan tudjuk védeni őket a fertőzéstől, és kit engedünk be a paddock területére”.

A sportigazgató szerint ki lehet dolgozni egy olyan megoldást, amelynek keretében „szigorúan zárt környezetben” tudják lebonyolítani a versenyeket, a csapatok tagjait külön szállítják a helyszínre, és mindenkit tesztelnek az esemény előtt, hogy senkinek ne jelentsen kockázatot a részvétel.

„Persze ez sem a legjobb megoldás, de annál még mindig jobb, mintha egyáltalán nem versenyeznénk” – tette hozzá Brawn.

A sportigazgató azt mondta, ha mindenképpen meg kellene jelölnie egy határidőt, amikor legkésőbb el kellene indítani a szezont, akkor az október lenne.

„Nyolc futamot meg tudunk rendezni, ha októberben kezdünk, és még ott van annak a lehetősége is, hogy átcsúszunk az újévbe, aztán januárban befejezzük a 2020-as idényt. Ugyanakkor, ha júliusban már versenyezhetünk, akkor akár még 19 fordulós is lehet az idei vb” – jelentette ki Brawn.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat az eredeti tervek szerint augusztus 2-án rendeznék a Hungaroringen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.