Legyőzte a Unitedet a City a lesgólok mérkőzésén

Sorozatban negyedszer jutott az Angol Ligakupa döntőjébe a Manchester City, amely 2-0-ra győzte le a Manchester Unitedet az Old Traffordon.

Magyar Nemzet
2021. 01. 06. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónap sem telt el az utolsó manchesteri városi derbi óta, december 12-én – szintén az Old Traffordon – felejthető 0-0 született. Azóta viszont mindkét csapat erőre kapott, és sorra nyerte a mérkőzéseit, így joggal reménykedhettünk benne, hogy az Angol Ligakupa szerda esti elődöntője több izgalmat és derbihez illő játékot hoz.

Nem kellett csalódnunk, hatalmas tempóban kezdődött az összecsapás: az első öt perc alatt egy-egy les miatt érvénytelenített találat esett mindkét oldalon. Ezt követően Bruno Fernandes eresztett meg egy hatalmas lövést, majd távolról a kapufára bombázta a labdát. A huszonnegyedik percben pedig megszületett a harmadik érvénytelen gól is – bár az eredményjelző 2-3 helyett 0-0-t mutatott a szünet előtt, az iramra nem lehetett panasz.

A második félidő látványos játékot nem, gólokat viszont hozott. A vendégek első érvényes kaput eltaláló lövésükből a vezetést is megszerezték: az 50. percben Phil Foden szabadrúgása után combjával sodorta kapuba labdát. Ezt követően is a City nyomott, a United beleszürkült a meccsbe. Erre később ráfázott a házigazda, mert a 83. percben Fernandinho remek kapáslövésével kettőre növelte csapata előnyét, amivel megpecsételte Rashfordék sorsát.

Zsinórban negyedszer jutottak a Ligakupa-döntőjébe Pep Guardiola fiai, az előző három kiírást meg is nyerték. Április 25-én újra megtehetik, hacsak a Tottenham Hotspur nem akadályozza meg őket ebben.

Manchester United–Manchester City 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Stones (50.), Fernandinho (83.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.