Lehetséges és biztos a csúcstalálkozó

Mivel ma a két elődöntőben a Ferencváros a Dunaújvárossal, a Győr pedig az Érddel játszik, a holnap 18.00 órakor kezdődő fináléban a papírforma szerint összejöhet a csúcstalálkozó.

Munkatársunktól
2019. 03. 16. 11:50
null
A papírforma szerint a Győr összecsap a Ferencvárossal Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az utóbbi tíz évet nézzük, akkor 9-1 a Győri Audi ETO javára a Ferencváros ellen. Előbbi kilencszer, utóbbi egyszer nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, a kivétel a 2017-es finálé volt, akkor Kecskeméten a Fradi győzött. Ezúttal a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a négyes döntőnek, amelybe a két kiemelkedő BL-csapatunk mellett a Dunaújváros és az Érd jutott el. Mivel ma a két elődöntőben a Ferencváros a Dunaújvárossal (13.00), a Győr pedig az Érddel (15.15) játszik, a holnap 18.00 órakor kezdődő fináléban a papírforma szerint összejöhet a csúcstalálkozó. (Az M4 Sport mind a négy mérkőzést élőben közvetíti.)

Az érdiek válogatott kapusát, Janurik Kingát azonban hidegen hagyja a papírforma: „Ha úgy játszunk, mint a Siófok ellen 30-26-ra megnyert bajnoki rangadón, a győriek viszont nem hozzák a legjobb formájukat, akkor van esélyünk a meglepetésre” – nyilatkozta az M4 Sportnak. György László, a Dunaújváros edzője pedig ezt mondta: „Nem mi vagyunk az esélyesek a Fradi elleni elődöntőben, de éppen ezért felszabadultan, bátran, vidáman és mosolyogva játszhatunk, mert mi már azzal óriási bravúrt értünk el, hogy eljutottunk idáig.”

A papírforma szerint a Győr összecsap a Ferencvárossal
Fotó: Kurucz Árpád

A ferencvárosi Kovacsics Anikó a nagyon is valószínű Győr elleni döntőről pedig vérre menő harcként beszélt a klub honlapján. A két csapat az idén háromszor találkozott egymással, a bajnokságban az ETO nyert, a BL-ben viszont mindkét mérkőzésük döntetlennel zárult. Danyi Gábor, a győriek vezetőedzője beharangozóként megelégedett annyival, hogy természetesen csak a kupa megvédése lehet a cél.

A férfiaknál vasárnap biztosan csúcsrangadó lesz, hiszen a bajnokságban vezető Szeged a Veszprémet fogadja. A házigazda egy, a vendég együttes viszont már négy pontot veszített el, így aztán a sorrend hazai vereség esetén sem változna, azaz a presztízsen kívül komoly tétje nincs a mérkőzésnek. Kisebb különbségnél lenne, mert a májusi döntőben az első helyezett játszhatja hazai pályán a visszavágót, vagyis kedvezőbb helyzetben lesz. A találkozó 13.30-kor kezdődik (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.