Döntetlen az angol derbin, örülhet a Liverpool

Döntetlennel zárult az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság karácsonyi, tizenötödik fordulójának nyitómérkőzése: a második helyezett Leicester City 2-2-t ért el a tabellán harmadik Manchester United ellen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 26. 15:42
Manchester United, Leicester, Vardy
epa08904641 Jamie Vardy (R) of Leicester and Harry Maguire of Manchester United shake hands after the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United in Leicester, Britain, 26 December 2020. The game ended 2-2. EPA/Glyn Kirk / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Glyn Kirk / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy kedvvel vágott neki mindkét csapat a Premier League tabellájának második helyéért folytatott rangadójának . Az első három percben a Leicester és a Manchester United előtt is akadt lehetőség, de és Jamie Vardy sem találta el a kaput. Negyedóra elteltével kicsit elcsöndesedett a mérkőzés, mégis ezután születtek a gólok: Rashford szerezte meg a vezetést a vendégeknek a 23. percben, Harvey Barnes pedig nyolc perccel később egy varázslatos találattal egyenlített. A 23 éves Rashfordnak ez volt ötvenedik gólja a PL-ben, nála csak Wayne Rooney és tudta gyorsabban elérni ezt a mérföldkövet a manchesteriek mezében.

A szünetet követően visszaesett a tempó, főleg a házigazda maradt adós a jó teljesítménnyel. Ole Gunnar Solskjær fiai többet próbálkoztak, de a 79. percig nekik is csak lesgólra futotta. Aztán jött Bruno Fernandes, és ismét bizonyította, hogy mindig számíthatnak rá a Vörös Ördögök, mert Edinson Cavani remek kiugratását követően kapuba talált. Végül mégsem ő lett a nyerőember, hanem a leicesteri Jamie Vardy, aki a 85. percben kiegyenlített, ezzel megkímélte csapatát az újabb hazai vereségtől. A Rókák nyolc bajnokin három győzelem és egy döntetlen mellett már négyszer kaptak ki otthon, vendégként viszont remekelnek, így őrzik második helyüket a tabellán.

Idegenben a Leicesternél csupán a Manchester United jobb az idényben, de szombati döntetlenjével megszakadt kiváló, tíz mérkőzésből álló sorozata, s vendégként először veszített pontot ebben az évadban. A rekordbajnok továbbra is harmadik a tabellán.

Leicester City–Manchester United 2-2 (1-1)

Gólszerzők: Barnes (31.), Vardy (85.), ill. Rashford (23.), Fernandes (79.)

PREMIER LEAGUE, 15. FORDULÓ:

szombat:

Aston Villa–Crystal Palace 16.00 (tv: Digi Sport 1)

Fulham–Southampton 16.00 (tv: Spíler 1)

Arsenal–Chelsea 18.30 (tv: Digi Sport 1)

Manchester City–Newcastle United 21.00 (tv: Digi Sport 1)

Sheffield United–Everton 21.00 (tv: Spíler 1)

vasárnap:

Leeds United–Burnley 13.00 (tv: Digi Sport 1)

West Ham United–Brighton 15.15 (tv: Spíler 1)

Liverpool FC–West Bromwich Albion 17.30 (tv: Digi Sport 1)

Wolverhampton Wanderers–Tottenham Hotspur 20.15 (tv: Spíler 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.