Gulácsi bombagólt kapott, Neuer törülközővel trükközött

Nagy küzdelmet és kevés látványt hozott a Bundesliga 27. fordulójának rangadója, a második RB Leipzig és az éllovas Bayern München összecsapása. Ami látvány volt a meccsen, az a bajorok győztes gólja volt, amelyről Gulácsi Péter nem tehetett. No meg Manuel Neuer trükközése a törülközővel.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 20:28
Gulácsi
03 April 2021, Saxony, Leipzig: Football: Bundesliga, RB Leipzig - Bayern Munich, Matchday 27 at Red Bull Arena. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi keeps the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: JAN WOITAS Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány perces késéssel kezdődött a rangadó, ugyanis kiderült, hogy Manuel Neuer kapuján lyukas volt a háló. A német kapus egy törülközővel akarta megoldani a problémát, amit a játékvezető sem értett, s végül maga kötötte össze a rést. Így máris indulhatott a játék két magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a hazai együttes kezdőjében. Ami azt illeti, sokáig nem forgott veszélyben egyik háló sem, az RB Leipzig és a Bayern München kioltotta egymást, kiegyenlített mezőnyjáték folyt.

 

Az első, kaput eltaláló lövésre a 38. percig kellett várni, s mindjárt gól született belőle. Mesteri támadást vezetett a Bayern München: Joshua Kimmich lőtte be szépen a labdát a lipcsei védelem mögé, az alapvonal előtt egy visszahúzós csellel elküldte a védőjét, majd szép passzal lövést készített elő Leon Goretzkának, aki állítás nélkül bombázott Gulácsi kapujába. Az akció alighanem a sérült Robert Lewandowskinak is tetszett volna.

 

Néhány perccel később Gulácsi első és második védése következett a meccsen. Előbb Leroy Sané veszélyes, takarásból érkező lövését tolta ki az alsóból a magyar kapus bravúrral, majd az ezt követő szöglet után Choupo-Moting fejesét fogta meg magabiztosan. A Bayern az első félidő hajrájában igyekezett bevinni a második találatot, de nem járt sikerrel.

Szünet után a Leipzig alaposan összekapta magát, lényegében az egész játékrészben beszorította a münchenieket, irányította a játékot. Julian Nagelsmann csapatának erőfeszítései azonban nem hoztak eredményt, maradt az 1-0 a bajoroknak. Ezzel pedig hét pontra nőtt a különbség a két klub között az első-második helyen hét fordulóval a vége előtt. Tehát a Bayern óriási lépést tett zsinórban a kilencedik bajnoki címe felé.

A mérkőzést végigjátszó Gulácsinak és Orbánnak pedig immáron hátrafelé kell figyelniük, ugyanis a Wolfsburg három pontra megközelítette a lipcseieket a harmadik helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.