Lejtmenetben a válogatott amerikai magyarjai

A Kansas mindhárom magyarja, Baráth Botond, Németh Krisztián és Sallói Dániel tagja volt a kezdőcsapatnak. A csapat rossz hetet zárt, korábban a három magyarral kikapott 3-0-ra az Atlantától is.

2019. 05. 14. 14:28
Nagy Dominik; Brozm, Lukasz
Nagy Dominik pontot mentett a Legiának Fotó: Jan Karwowski Forrás: MTI/PAP/Jan Karwowski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már egy hónap sincs hátra az Azerbajdzsán és a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőkig (június 8., illetve 11.), így egyre érdekesebbé válik, hogy miként teljesítenek a nagyvilágban a magyar légiósok.

Itthon és Európában lassan véget érnek a bajnokságok, szövetségi kapitány csütörtökön hirdet keretet, amely május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben a két selejtezőre.

A legmesszebb az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szerepelnek olyan magyar futballisták, akik várhatóan ott lesznek a munka kezdetén a válogatott edzőtáborában.

Két, számunkra érdekes csapat, a D. C. United és a Kansas City egymással mérkőzött meg, előbbi nyert 1-0-ra úgy, hogy Stieber Zoltán a kispadon ücsörgött.

A Kansas mindhárom magyarja, Baráth Botond, Németh Krisztián és Sallói Dániel tagja volt a kezdőcsapatnak, utóbbit a 65. percben lecserélte Vermes Péter vezetőedző. A csapat rossz hetet zárt, korábban hazai pályán a három magyarral kikapott 3-0-ra az Atlantától is.

Valamivel közelebbről jön majd haza aki az Egyesült Arab Emírségek bajnokságában az al-Ittihad Kalba együttesében vitézkedik, a csapata 2-1-re kikapott a Bani Jasz otthonában, ő pedig kihagyott egy tizenegyest.

A Kazahsztánban játszó Eppel Márton is élvezi Marco Rossi figyelmét, a Kajrat Almati 2-1-re kikapott, a támadó kezdő volt, de a 67. percben lecserélték.

A Bundesliga magyarjainak eredményeiről tegnap már beszámoltunk, csak emlékeztetőül: a Werder Brementől otthon 1-0-ra kikapó Hoffenheimben 57 percet kapott, és végig pályán volt a Bayern München ellen 0-0-ra végződött mérkőzésen, a szünetben állt be a Hannoverben 3-0-s vereséget szenvedő Freiburgba.

Cipruson Balogh Norbert az utolsó negyedórában lehetett részese a már bajnok APOEL tagjaként az Omonia 2-1-es legyőzésének, Bese Barnabás viszont végig pályán volt a francia másodosztályú Le Havre-ban, amely 1-0-ra kikapott Valenciennes-ben.

Megvédte a bajnoki címét a román CFR Cluj, azonban nem volt tagja a Craiovát 1-0-ra felülmúló csapat keretének, a válogatott védő a rájátszásban csak egyszer játszott, még március elején, az első fordulóban.

Nagy Dominik pontot mentett a Legiának
Fotó: MTI/PAP/Jan Karwowski

Lengyelországban a Legia Warszawa otthon 1-1-et ért el a Pogon Szczecin ellen, ezzel lecsúszott az első helyről, és egy fordulóval a vége előtt egy pont a hátránya a Piast Gliwice előtt. A Legiába Nagy Dominik a 33. percben állt be, és az 56.-ban ő egyenlített.

A Dinamo Kijev magyarja, Kádár Tamás megsérült, a 42. percben le kellett cserélni, visszatért viszont sérüléséből a horvát NK Osijek magyar középpályása, Kleinheisler László, de csak a 36. percig bírta.

Szlovákiában a bajnok Slovan Bratislava 6-2-re kiütötte a Zilinát, Guzmics Richárd végig a pályán volt, a második pozsonyi gólt jegyző Holman Dávidot a 69. percben lecserélték.

Meglepetésre a Dunaszerdahely otthon kikapott 4-3-ra az újonc Seredtől, Kalmár Zsolt és Vida Máté a szünetben állt be, Vida Kristopher pedig végigjátszva a mérkőzést gólt szerzett és kiharcolt egy tizenegyest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.