Lékai nélkül is hengerelt a magyar BL-újoncot avató Veszprém

Az idegenbeli 14 gólos siker után hazai pályán 9 góllal nyert a Veszprém a Vardar Szkopje ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és kettős győzelemmel jutott a BL nyolc legjobb csapata közé.

Szilágyi
2021. 04. 08. 21:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kötelező kör, nem volt több annál. Mivel a Telekom Veszprém a múlt héten 41-27-re legyőzte idegenben az észak-macedón Vardar Szkopjét a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a visszavágóra nem maradt sok kérdés. Illetve csak annyi, hogy mindkét csapat megússza sérülések nélkül a gyakorlatilag tét nélkülivé zsugorodott párharc második meccsét. Egy félidő alapján teljesült az óhaj: mindkét oldalon potyogtak a gólok, nem a védekezés és még csak nem is a kapusteljesítmény volt a középpontban. A Veszprém két magyar játékost nevezett a visszavágóra, Ligetvári Patrik mellett nem a válogatott irányítója, kapott esélyt, hanem Lukács Péter. A fiatalember az első félidőt a cserepadról nézte végig, a „nagyok” nélküle is könnyedén vették az akadályt. A Szkopjéban parádézó egyiptomi átlövő, Omar Jahja mellett Andreas Nilsson volt elemében. A vendégektől Ivan Cupic és a méretes beálló, Sztojance Sztojlov mutatott valamit. A 20-15-ös félidei eredménnyel már tényleg minden eldőlt. De még ezt is lehetett fokozni.

Ligetvári Patrik is megkapta a lehetőséget
Fotó: Nemzeti Sport

A folytatásban még rátett egy lapáttal a nagy kedvvel és szórakoztató játékkal előrukkoló Veszprém. Folyamatosan nőtt a különbség, de nem a kiütés, a megsemmisítés volt a magyar csapat célja. Az eredmény így is meggyőző, a hajrában még a fiatal Lukács Péter is pályára került, persze Ligetvári Patrik mellett. David Davis nem titkolta az elégedettségét a mérkőzés után. – Tökéletesen elégedett vagyok, nagyon örülök annak, hogy a csapatom megőrizte a motivációját végig a mérkőzésen. A továbbjutásunk nem forgott veszélyben, a biztos vezetés tudatában Ligetvári Patrik több időt tudott a pályán tölteni, és örömmel tölt el, hogy a fiatal Lukács Péter is megmutathatta magát – értékelt a veszprémi edző.

A Veszprém a 2018-as BL-döntős francia Nantes ellen játszik május 12-én és 19-én a Final Fourba kerülésért.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Telekom Veszprém–Vardar Szkopje 39-30 (20-15). Továbbjutott a Veszprém 80-57-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.