Az Európa-bajnokot letudta, már a BL-győztes példaképe ellen készül

Bátor játékkal, négy góllal mutatkozott be a spanyolok ellen a magyar férfi-kézilabdaválogatottban a 23 éves Hanusz Egon. A Csurgó játékosa már alig várja a horvátok elleni szombati meccset, egyik példaképe, Luka Cindric ellen játszhat. A másik, Lékai Máté koronavírus-fertőzés miatt nem lehet ott a magyar keretben.

Szilágyi
2020. 11. 05. 16:45
null
Hanusz Egon tavaly novemberben az Európa-bajnok ellen játszotta be magát a válogatottba Fotó: Cseh Péter Forrás: Facebook/MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelem, négy gól, madarat lehetne fogatni az újonccal?

– Boldog vagyok, hatalmas élmény volt bemutatkozni a válogatottban, és komoly eredménynek tartom a spanyolok 32-29-es legyőzését, de nem mehetek el szó nélkül a hibáim mellett. Hiába szereztem négy gólt, az első és a második félidőben is kihagytam egy-egy ziccert. Ki kell küszöbölni a hibákat. És fejlesztenem kell többek között a beállóval való játékkapcsolatomat.

Dicséretes önkritika. Mindig ilyen szigorú önmagával?

– Igen, csak így lehet fejlődni, ha őszinte vagyok magammal.

Izgult a meccs előtt? Mégis csak az Európa-bajnok ellen lépett pályára.

– Az összetartás során világossá vált számomra, hogy a fertőzések miatt én maradtam a keretben az egyedüli irányító, sejtettem, hogy sokat fogok játszani a spanyolok ellen. Az edzések alatt nem éreztem drukkot, de amikor elkezdődött a meccs, akkor átfutott rajtam a gondolat, hogy nem mindennapi alkalom a mostani a pályafutásomban.

Bátran vállalkozott az Európa-bajnok ellen
Fotó: Cseh Péter/Facebook/MKSZ

A játékosok ódákat zengtek a januári Európa-bajnokságon a szakmai stábról. Meg tudja erősíteni a Chema Rodríguezről és Nagy Lászlóról hallottakat?

– Őszintén szólva nem is gondoltam volna, hogy ilyen támogatásban lesz részünk. Mindenkinek a legapróbb részletekig elmagyarázták a taktikai feladatokat. Én rengeteget tanultam, amióta itt vagyok a válogatottban. Elmagyarázták, hogy amikor kettő a kettő elleni játékhelyzetet tudunk kialakítani a beállóval, akkor hosszan üssem le a labdát…

… tessék?

– Ja, hogy nem voltam elég érthető: amikor leütöm a labdát a beálló irányába előre, akkor nagyobb területet nyerhetek. Ez nagyon hasznos tanács volt. Igyekszem alkalmazni, de mint mondtam, még nem volt elég időm arra, hogy összeszokjak Rosta Miklóssal.

Szombaton az Eb-döntős Horvátország otthonában folytatja a magyar válogatott. Mire számít Eszéken?

– Sokkal nehezebb mérkőzésre, mint a spanyolok ellen. Biztos vagyok benne, hogy a horvátok felkészülnek belőlünk, elemzik majd a szerdai meccsünket, de mindent megteszünk a jó szereplés érdekében.

Van olyan játékos a horvátoknál, akiért nemrég még a tévében rajongott, és szombaton akár ellene is játszhat?

– Nagyon kedvelem a Barcelonát erősítő, korábban a Vardarral BL-t nyert Luka Cindrić és a kieli irányító, Domagoj Duvnjak játékát, a hasonló testalkatunk miatt inkább Cindricet mondanám. Ő az egyik példaképem. A magyarok közül stílusa tetszik.

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Elgondolkodott már azon, hogy ha Lékai, Juhász Ádám és Ubornyák Dávid bevethető, akkor itt lenne most a válogatott keretben?

– Nekem nem ez a dolgom, hanem az, hogy megragadjam a lehetőséget. Tudom, hogy a járványhelyzet miatt többen nincsenek itt a válogatottnál, de én azzal segítek magamon a legtöbbet, ha a saját fejlődésemre és a játékomra koncentrálok.

Jövő nyártól lép életbe az egy plusz két éves szerződése Csurgón. Nem vonzza a külföld vagy a két magyar sztárklub, a Veszprém és a Szeged?

– Gyerekkorom óta Csurgón játszom, nagyon jól érzem itt magam, teszem a dolgom, fejlődni szeretnék. Aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a jövő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.