Leterítették a vörös szőnyeget Alaba elé, de ő rá se lépett

Nagyon úgy fest, hogy a Bayern München elveszíti a keret egyik legrégebbi tagját és egyik legfontosabb futballistáját, David Alabát, aki hiába nyert kétszer Bajnokok Ligáját az együttessel, a pénzügyi viták megmérgezték a viszonyát a klubbal. Most éppen Oliver Kahn mart bele egyet az osztrák sztárba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 23. 15:34
DFB Cup - Semi Final - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
Alabával sokat nyerhet a Real Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az előző idény vége óta húzódik az Alaba-ügy a Bayern Münchennél, és voltak egészen szórakoztató epizódjai is a szappanoperának. Például amikor a klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness kapzsi piranhának nevezte az osztrák válogatott játékos ügynökét, Pini Zahavit. Azóta nem sokat közeledtek a felek álláspontjai a szerződéshosszabbítás kérdésében, és most a bajorok korábbi legendás kapusa és jelenlegi vezetőségi tagja ásott újabb lövészárkot.

– A klub álláspontja világos – jelentette ki Kahn. – Kiterítettük a vörös szőnyeget Alaba elé, és elmentünk a határig. De David, és különösen a menedzsere, Pini Zahavi nem akar ezen a szőnyegen végigmenni. Mindent megpróbáltunk, hogy meggyőzzük Davidot, maradjon, és hosszabbítsa meg a szerződését. Természetesen fájdalmas őt elveszíteni, és nem csak anyagi értelemben. Azonban mi elértük a határainkat, és ezek nem a koronavírus-járvány miatti új határok.

Alaba jelenlegi szerződése jövő nyáron lejár, januártól pedig már szabadon tárgyalhat a kérőkkel a folytatásról, és állítólag a Real Madridnál tárt karokkal várnák. A 28 éves labdarúgó a Bayernben futott be, amelynek 2008 óta a játékosa. Kétszer nyert Bajnokok Ligáját, kilencszer német bajnokságot, hatszor pedig Német Kupát a csapattal, amelynek az előző idényben is alapembere volt a triplázásban. Sőt a középhátvéd pozícióban a megújulásra is képes volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.