Leváltanák Wladár Sándort az úszószövetség elnöki posztjáról

Eddig formalitásnak tűnt a Magyar Úszószövetség jövő vasárnapi tisztújító közgyűlése, de a Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője jókora követ dobott be a vízbe: jelezte, hogy ő is pályázik az elnöki posztra, amelyet az olimpiai bajnok Wladár Sándor tölt be.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 09. 18. 15:05
null
Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke hosszú távú felhatalmazást kér Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus végén a Magyar Úszószövetség elnöksége egyhangúlag döntött a tisztújítás mellett, mert bár a megbízatása 2022-ig szólt volna, a grémium új, egyben hosszabb távra szóló felhatalmazást kér a tagságtól.

„A jelenlegi rendkívül helyzet miatt, valamint a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalon történő megoldása érdekében döntöttünk így – indokolt akkor Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség élén 2017 óta álló elnök. – A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket a versenyzőknek és a szövetségnek. Ha a tagszervezeteink ismételten bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a szövetség vezérkara. Felelősségünket növeli, hogy a válogatott generációváltás előtt áll, így óriási előnyt jelenthet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai testület végzi el, és nem kell mondjuk féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni.”

Az elnökség döntése és kérése logikusnak tűnt, de pénteken váratlan fejlemény történt, kiderült, hogy a jelenlegi elnöknek kihívója akad Petrov Iván, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője személyében, erről a tréner maga tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

– Szeretném bejelenteni, hogy csütörtökön beadtam a pályázatomat a Magyar Úszószövetség elnöki pozíciójáért – közölte Petrov Iván.

A sportnapilap szerint a válogatott versenyzők közül többen kifejezetten ragaszkodnak a jelenlegi vezetéshez, s ezen véleményüket még a nap során írásban közzéteszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.