Lewandowski: három kapufa, egy gól, történelmi lépés

Könnyedén nyert a Bayern München a Werder Bremen otthonában a Bundesliga 25. fordulójában. A bajoroknál Robert Lewandowski négy gólt lőhetett volna, de eggyel is történelmi lépést tett meg, ugyanis immáron a német élvonal valaha volt második legeredményesebb labdarúgója holtversenyben. A forduló magyar rangadóján Szalai Ádám és Sallai Roland is kezdő volt, de csak előbbi örülhetett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 17:40
Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Chelsea
Lewandowski nem lőtt gólt, de nagyon hasznosan játszott Fotó: REUTERS/Michael Dalder - RC2W9I9PZ9C5 Forrás: REUTERS/Michael Dalder - RC2W9I9PZ9C5
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar rangadót tartottak ma Németországban, ugyanis a Mainz–Freiburg találkozón a hazaiaknál a vendégeknél kapott helyet a kezdőben. Végig egyikük sem játszotta a meccset, Szalait az 58., Sallait a 72. percben cserélte le az edzője, s mindketten 0-0-nál hagyták el a pályát. A mérkőzés egyetlen gólja a 84. percben született a Mainzba csereként beállt Quaison révén. 1-0-s sikerével a forduló előtt kieső helyen álló Mainz beérte pontszámban a vezette Herthát, amely 18.30-kor a Dortmund otthonában játszik.

A bajnoki éllovas Bayern München a Werder Bremen otthonába látogatott, és pont annyi izgalmat tartogatott a találkozó, mint amennyit egy +37-es és egy –4-es gólkülönbségű csapat összecsapásától várni lehetett. A bajorok már az első félidőben kétgólos előnybe kerültek, a 22. percben Leon Goretzka, a 35.-ben Serge Gnabry talált a kapuba. Közös pont volt a két gólban, hogy mindkettőhöz adta a gólpasszt, akinek ezzel már 13 asszisztja van az idényben, s ebben a mutatóban a Bundesliga legjobbja.

Mivel a Werder Bremen nem tudott nagy ellenállást tanúsítani, a mérkőzés legnagyobb kérdése az maradt, hogy tudja-e növelni a góljai számát. A Bayern lengyel csatára ugyanis a meccs előtt már csak egy találatra volt attól, hogy holtversenyben a Bundesliga történetének második legjobb góllövője legyen. Lewandowski peches volt, három kapufát is lőtt a Werder ellen, de egy gól is összejött neki a 67. percben. Ezzel 268 gólos lett a német élvonalban, csakúgy mint Klaus Fischer. Már csak Gerd Müller (365) előzi meg a lengyelt, akinek viszont az egy idényen belüli 40 találatos csúcsát könnyen megdöntheti idén Lewandowski, hiszen már 32-nél tart.

A 86. perben a bajor védelem megingása után még szépített a Werder, de ez már nem számított sokat, 3-1-es győzelmével a Bayern öt pontra növelte előnyét az élen a vasárnap pályára lépő RB Leipzig előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.