Lewandowski, a kivételes

Gulácsi Péter után Willi Orbánt is visszarendelte az RB Leipzig, miként a Freiburg Sallai Rolandot. A lengyelek bezzeg nem mondanak le Robert Lewandowski szerepeltetéséről Anglia vendégeként a világbajnoki selejtezők szerdai játéknapján.

2021. 03. 29. 9:53
null
Gulácsi áll, Lewandowski földre küldve. A valóság ennek a fordítottja Fotó: Török Attila Forrás: NemzetiSport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem értettem Marco Rossit. Miután a magyar válogatott megszerezte a második gólját, az ésszerűség azt diktálta volna, hogy Sallai Rolandot azonnal cserélje le. A villámgyors szélső végigjátszotta a lengyelek elleni meccset, és San Marinóban is sokat futott, noha kihagyott egy büntetőt, így is a magyar válogatott legjobbja volt. A gyengébb csapatok ellen, amilyen San Marino és Andorra, az ilyen típusú, gyors, jól cselező játékosok képesek megbontani a stabil, betömörülő védelmet. Sallait pihentetni kellett volna, mégis végig pályán volt vasárnap este.

A találkozó lefújása után fél órával kiderült, hogy miért: őt is visszarendelte a klubja , a Freiburg. Csakúgy, mint Willi Orbánt a Lipcse. pedig már San Marinóba sem utazott el. Nem volt tehát szükség Sallai pihentetésére. Három Bundesliga-játékos, ez nem lehet véletlen. Nem is az, utalt a magyar szövetség és a német klubok közötti megállapodásra.

„+ 3. Elvégeztük a mai feladatunkat. Eljött az idő, készülhetünk a következő kihívásra. → Wembely!” – ezt posztolta a lengyel válogatott Andorra elleni 3-0-s sikere után. (A + 3 a három gólos győzelemre utal, a → szimbólum ugyancsak nem szorul különösebb magyarázatra.)

Az üzenet egyértelmű. A lengyelek legnagyobb sztárjának, a 2020-ban az év játékosának megválasztott kiválóságnak esze ágába sincs visszatérni a Bayern Münchenhez; s bár kerestük, e hírnek, kötelezettségnek a nyomát sem találtuk a lengyel szövetség honlapján, sőt a lengyel sajtóban sem. Pedig a világbajnoki selejtezők előtt még a Sky Sports is erről cikkezett.

A három magyar labdarúgó visszarendelését a németországi karanténszabályokkal indokolták. Rendben, nyeljünk egyet, és törődjünk bele a döntésbe!

S gondoljuk tovább a lehetséges következményeket!

  • Robert Lewandowski nem esik a karanténszabályok alá.
  • A Bayern München nem esik a karanténszabályok alá.
  • A magyar szövetséggel meg lehet tenni azt, amit a lengyellel nem.
  • Mondhatjuk persze, a lengyeleknek nagyobb szükségük van Lewandowskira, mint nekünk a Gulácsi, Orbán, Sallai trióra. Ám ez sem feltétlenül igaz, máig kínos emlék az Andorrában négy évvel ezelőtt elszenvedett 1-0-s vereség.

    A hét végén, a Bundesliga 27. fordulójában történetesen Lipcse–Bayern München rangadót rendeznek. A Bayern vezeti a tabellát, de csupán négy pont az előnye a Lipcse előtt. Kétlem, hogy önként lemondana Lewandowskiról.

    A további következtetések levonásával várjuk meg a mérkőzést. Lewandowski nem csupán a góllövés tudományára szolgálhat magyarázattal.

    Mégsem megy

    A lengyel szövetség hétfőn délben közleményt adott ki, amelyben közölte, Lewandowski mégsem tart a csapattal Londonba. Éjszaka térdsérülést szenvedett...

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.