Lewis Hamilton is elkapta a vírust, nem versenyez a hétvégén

A hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lehet ott a hétvégi Szahíri Nagydíjon.

Magyar Nemzet
Forrás: mercedesamgf1.com2020. 12. 01. 9:15
Lewis Hamilton
Scarperia, 2020. szeptember 12. A gyõztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Toszkán Nagydíjának idõmérõ edzése után a Mugelló versenypályáján 2020. szeptember 12-én. A futamot szeptember 13-án rendezik. MTI/EPA/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapata, a Mercedes honlapján tette közzé, hogy a brit pilótát az elmúlt héten három alkalommal tesztelték, és mindannyiszor negatív tesztet produkált, még a vasárnapi Bahreini Nagydíjon is.

A hétszeres világbajnok viszont hétfőn enyhe tüneteket tapasztalt magán, és közben arról értesült, hogy kontaktszemélyként tartják számon, mivel egy ismerőse megfertőződött. Hamiltont ezután két tesztnek is alávetették, és mindkettő pozitív eredményt hozott.

A brit pilóta a koronavírussal kapcsolatos előírásoknak megfelelően karanténban van, és a bahreini hatóságok iránymutatásait követi. Az enyhe tünetektől eltekintve jól van.

A Mercedes még nem jelentette be, hogy ki fogja helyettesíteni Lewis Hamiltont a hétvégi szahíri versenyen.

A brit Sergio Pérez és Lance Stroll után a királykategóriában Hamilton a harmadik, aki megfertőződött a koronavírussal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.