Lewis Hamilton most mindenki előtt csúnyán elásta magát

Két héttel a Formula–1-es világbajnokság rajtja előtt szombaton Bahreinben – ahol majd a vb-szezon is indul – folytatódott a csapatok kollektív tesztje, s akárcsak pénteken, Lewis Hamiltonnak most sem volt jó napja. A Mercedesnél annak azért örülhetnek, hogy a nap legjobb körideje estére Valtteri Bottasé lett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 14:10
null
Forrás: Twitter/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A száguldó cirkusz elmúlt hét évében taroló Mercedesnek pénteken döcögősen indult a tesztelés , a délelőtt lehetőséget kapó Valtteri Bottas négy óra alatt csak hat kört abszolvált váltóproblémák miatt, de a délután autóba ülő is látványosan szenvedett. Az első napon a teljes mezőnyből a Mercedes tudta a legkevesebb kört megtenni – Hamilton végül 42-ig jutott –, egy tesztelésen ez annál is lehangolóbb mérőszám, mint hogy a hétszeres világbajnok Hamilton a nap során csak a tizedik legjobb köridőt jegyezte a szahíri pályán.

Szombaton a Mercedesnél először Hamilton tesztelt, a brit pilóta ezúttal szépen gyűjtögette a köröket, de nem sokkal a délelőtti program fele után a 13-as kanyarban hibázott, a W12-es modellel megpördült a pályán, és a kavicságyban kötött ki, ahol „elásta” magát. Mivel nem tudott visszatérni az aszfaltcsíkra, az autóját menteni kellett, így miatta piros zászlóval megszakították a tesztelést.

A vb-címvédő az ebédszünet előtt még visszatért a pályára, s végül 58 körrel zárt, de a délelőtt köröző tíz pilóta közül csak kettőnél ért el jobb köridőt. A lista legaljára minden vonatkozásban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel került, az Aston Martin is váltógondokkal küzd, ami azért nem meglepő, mert a Mercedestől kapja a váltót…

Az Alpine-ben most először láthattuk a Formula–1-be két év után visszatérő Fernando Alonsót, a kétszeres világbajnok spanyol a délelőtt során Daniel Ricciardo (McLaren) mögött a második legjobb köridőt érte el, s 58 körön keresztül nyüstölte az autóját.

Délután Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, és az egész nap legjobb körideje is a finn pilótáé lett, aki ezzel megmentette a Mercedes renoméját. A megtett 58 köréből is sok hasznos információt szűrhet le a csapat, s mivel a W12-es modell vezethetőségével bizony vannak problémák, ezek az adatok nagyon jól jönnek Hamiltonéknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.