Lipcsében hiszik, hogy elkaphatják a Bayernt

Magyar Nemzet
2019. 09. 14. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadót játszanak ma a német élvonalban: a listavezető, három forduló után egyedüliként százszázalékos RB Leipzig – és csapata – a címvédő, jelenleg hét ponttal második Bayern Münchent fogadja (tv: 18.30, Sport 2). A ­2016/17-es szezon óta, amióta a Leipzig az élvonalban szerepel, bajnoki mérkőzéseken négy Bayern-siker, egy döntetlen és egy lipcsei győzelem született, a gólkülönbség 15-6 a bajorok javára. A felek legutóbb a Német Kupa májusi döntőjében, Berlinben találkoztak, és akkor is a Bayern kerekedett felül, 3-0-ra. Az RB Leipzig eddig egyetlen győzelme 2018. március 18-i keltezésű, akkor a Bundesliga 27. fordulójában ­Gulácsiék nyertek 2-1-re.

– Hiszem, hogy lépésről lépésre közelítünk a müncheniekhez, s itt az ideje, hogy ismét győzzünk ellenük – szögezte le a mai meccs előtt Willi Orbán a Kickernek nyilatkozva. – Fontos, hogy Coman és Gnabry a szélekről ne nagyon kerüljön egy az egy elleni helyzetbe, Lewandowski semlegesítését pedig közösen kell megoldanunk. Az mellettünk szól, hogy a Bayerntől mindig elvárják, hogy nyerjen, mi pedig lazábban játszhatunk – tette hozzá a magyar válogatott védelmének oszlopa.

Az összecsapás egyúttal Lewandowski és Timo Werner (RB Leipzig) párharca is, előbbi már hat, utóbbi öt gólnál tart a bajnokságban, Gulácsi és Manuel Neuer személyében pedig a Bundesliga két legjobb kapusát is összevethetjük.

A Bundesliga negyedik fordulójában a Szalai Ádámot foglalkoztató, pont nélkül sereghajtó Mainz ma a Herthát fogadja, míg együttese, a Freiburg holnap a Hoffenheim otthonában lép pályára (tv: 15.30, Sport 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.