Lipóti edző: Élvezzék minden percét!

Helyén kezelik a lipótiak a Zalaegerszegi TE elleni szerda esti labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágót. Varga Péter edző szerint nem izgulják túl a meccset, mert ők már mindenképpen nyertesei ennek a párharcnak. A múltheti 3-1-es győzelem az NB I-es együttes ellen az egész ország figyelmét az NB III-ban játszó kiscsapatra irányította.

Ch. Gáll András
2020. 02. 19. 13:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Délután egy órakor buszra szállunk, körülbelül két óra az út innen Lipótról, a Szigetköz szívéből Zalaegerszegig, aztán rákészülünk a visszavágóra, és megpróbáljuk továbbírni ezt a tündérmesét – mondta lapunknak szerda délben Varga Péter, az NB III Nyugati csoportjában az Érd és a III. Kerület mögött a harmadik helyen álló Lipót Pékség SE vezetőedzője. – Semmiféle teher nincs a játékosaimon, folyamatosan azt hangsúlyoztam, hogy ők már így is hősök, győztesek azok után, hogy országos visszhangot kiváltó 3-1-es győzelmet arattak a nyolcaddöntő első meccsén a ZTE ellen. Azt mondtam a fiúknak, élvezzék a visszavágó minden percét, ne izguljanak, de adják tudásuk legjavát. És akkor bármi is az eredmény, büszkék leszünk rájuk, amit eddig elértünk, az nagyszerű.

A szakember hangsúlyozta, elvileg van esélye csapatának a nyolc közé jutásra, de nem szabad elhallgatni, hogy a ZTE két osztállyal feljebb játszik, komolyabb játékerőt képvisel, válogatott szintű játékosokkal, mint például Radó, Stieber, Tamás Krisztián vagy a Bobál ikrek. Persze, ha sikerülne egy gólt szerezni, akkor az már szinte megoldhatatlan feladat elé állítaná a zalaiakat.

– A hétvégén megnéztem a zalaiak Újpest elleni meccsét, bevallom, kitűnő teljesítményt nyújtottak a 2-1-es győzelmük közben. Örülünk, hogy ennyit foglalkozik velünk a média, témát adtunk a sajtónak, büszkék is vagyunk a srácokra, de teljes nyugalomban készülünk. Hogy mi lesz a párharc végkimenetele? Meglehet, kijön a kétosztálynyi különbség, de az is lehet, hogy újabb bravúrt viszünk véghez. Nem tudom... Ha rúgnánk egy gólt, akkor nagy bajban lenne a Zete... – jósolta Varga Péter, aki szerint két érzés dominál most: a nyugalom és a büszkeség. A tréner persze hiába próbálta azt sulykolni játékosaiba, hogy nincs vesztenivalójuk, azért egyre többet foglalkoztatta őket a szerdai visszavágó. Lehetett látni rajtuk némi feszültséget, miközben Varga minden erejével próbálta levenni a vállakról a terhet.

Varga mester 2018-ban vette át a Lipót SE szakmai irányítását, és első évben azonnal meg is nyerték a megyei bajnokságot, felkerültek az NB III-ba, ahol most is remekül szerepelnek, a harmadik helyen állnak, négy pontra a feljutást érő első helytől.

Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

– Az volt a célkitűzésünk, hogy újoncként megálljuk a helyünket az NB III-ban. Ezt már eddig is túlteljesítettük, mindent elkövetünk a továbbiakban a még jobb szereplésért. Én már dolgoztam Csornán az NB III-ban, de egy idő után elváltak útjaink, mert másképp láttuk a jövőt én és a vezetőség. Ezért örültem, amikor Tóth Péter polgármester úr, a pékség és a csapat tulajdonosa megkeresett, úgy éreztem, itt megvalósíthatom elképzeléseimet. A falu és a pékség teljes mellszélességgel a csapat mögött áll, a fiúk közül többen is pékek, a cégnél dolgoznak. Félprofi csapatról beszélünk, hazudnék, ha azt mondanám, hogy egy fillért sem kapnak a fociért, de nem ebből élnek, mellette dolgoznak is – ecsetelte a helyi viszonyokat a szakvezető.

A csapat leghíresebb játékosa a 22 éves Zimonyi Dávid, aki Varga szerint magasabb osztályban is megállná a helyét, és az edző biztos is benne, hogy hamarosan elviszik Lipótról. Zimonyi a 3-1-es, ZTE elleni győzelem harmadik hazai gólját szerezte. Egészen döbbenetes a hatékonysága, a most folyó bajnokságban 13 góllal vezeti a Nyugati csoport góllövőlistáját, az előző, megye egyes idényben 37 meccsen 84 gólt szerzett, 2017-2018-ban ötvenet, 2016-2017-ben harminckettőt, 2015-2016-ban harmincötöt, előtte tizenhatot, azelőtt huszonhetet. Tizenhat évesen! Az hat és fél szezonban 242 meccsen összesen 257 gól. Ami a hőskorszak nagyjainak, Schlossernak, Schaffernak, Zsengellérnek, Sárosinak, Szuszának, Deáknak, Puskásnak, Kocsisnak is becsületére vált volna.

Azért lesz az öltözőben a kezdés előtt egy lelkesítő beszéd, bár azt az utolsó edzésen valójában már megtartottam. Lehet, hogy kiesünk – sajnos, két kulcsjátékosunk megsérült –, de mi szeretnénk továbbjutni, és továbbírni ezt a hőskölteményt, ami gyönyörű fejezet a lipóti futball történetében – mondta a csatába induló katonák emelkedett stílusában a Lipót Pékség SE „hadvezére”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.