Liu Shaoang és Jászapáti volt a nyerő

2019. 09. 30. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsit érezni a feszültséget is, mint amikor már füstölög a vulkán a kitörés előtt – jellemezte a hangulatot rövidpályás gyorskorcsolyázóink háza táján Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere a múlt hét végi országos bajnokság előtt, amelynek komoly tétje volt. Januárban mi rendezzük az Eb-t Debrecenben, a csapatba kerülést a világkupaversenyeken kell bebiztosítani, és ezekre hat főt lehet nevezni. Nálunk pedig a férfiaknál még úgy is túlkínálat van, hogy olimpiai bajnok váltónkból Knoch Viktor szögre akasztotta a korcsolyáját.

Nos, a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban vulkán nem tört ki, de kisebb katasztrófa így is történt – az érintettnek persze ez nem olyan kicsi. A férfiak 1500 méteres döntőjében a már teljes jogú magyar válogatott, John-Henry Krueger egy tömegbukásban megsérült, este már meg is műtötték, a szárkapocscsontjából letört egy darab, amit két csavarral visszarögzítettek. A 24 éves versenyzőre szerencsére csak három hét kihagyás vár. John-Henry Krueger amúgy nem akárki, a phjongcshangi olimpián az Egyesült Államok színeiben 1000-en ezüstérmes volt. Bátyja, Cole Krueger idén már tagja volt a vb-bronzérmes váltónknak, most végigversenyezte az ob-t, amelyen azonban a papírformának megfelelően a Liu testvérek vitték a prímet. (Akik az év elején még a TV2 Ázsia Expressz utazós valóságshow-jában parádéztak.) A hét végén 1500-on és 1000-en Liu Shaoang győzött, és az összetett pontversenyt is ő nyerte az 500-on diadalmaskodó Liu Shaolin Sándor és Varnyú Alex előtt. A nőknél összetettben győzött Deanna Lockett és Bácskai Sára Luca előtt, Jászapáti megnyerte az 500 és az 1000 métert, az 1500 Locketté lett. Itt is új nevet kell tanulnunk, de borítékolhatjuk, hogy az Ausztráliából érkezett versenyzővel női váltónk is ütőképes lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.