Már bánhatja a Milan, hogy lemondott az új olasz sztárról

Új sztár született Itáliában. Az olasz válogatott mindenekelőtt Manuel Locatelli két találatának köszönhetően győzte le Svájcot. Mi sem természetesebb, hogy a 23 éves csatárt választották a meccs emberének, s ő bizonyította, hogy a kamerák előtt sem lámpalázas, érzelmes, találó szavakkal beszélt a góljairól.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 8:22
Locatelli
Manuel Locatellit ma este nem látjuk az olaszok kezdőcsapatában Fotó: EPA/Ettore Ferrari / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első gólomat a családomnak, a másodikat egész Olaszországnak ajánlom – Manuel Locatelli tudja, mit kíván a nép. Az olaszok Svájc feletti 3-0-s győzelméhez és így a továbbjutáshoz két góllal hozzájárult olasz csatár így beszélt a góljairól. De persze a kötelezőről sem feledkezett meg. Őt választották meg a meccs emberének, amit így fogadottt:

– Nagyon büszke vagyok a díjra, de meg akarom osztani az egész csapattal. Szerintem csodálatos közösség vagyunk. Azért futballozzunk, hogy újra boldoggá tegyük az olasz szurkolókat.

Csak nem a nemzeti büszkeségre utal az új olasz sztár? Amit kiirtana a globális világhatalom, de amely, lám, még mindig az egyik legnagyobb közösségi erő.

Locatelli nem futott különösebben sikeres klubidényt. A Serie A-ban nyolcadikként befutott Sassuolóban csupán négy gólt rúgott. Mégis ő lehet a nyári átigazolási időszak egyik nagy dobása. A pletykák szerint a Juventus, az Arsenal és a Manchester City is bejelentkezett érte, s a szerda eseti teljesítményével nyilván még magasabbra srófolta az árát.

Azt mindenesetre már most kijelenthetjük, a Milan nagy hibát követett el, amikor 2019-ben lemondott róla. Locatelli ugyan az Atalantában kezdett focizni, de 11 éves korától a Milannál nevelkedett. A klub 2018-ban előbb kölcsönbe, majd két éve végleg eladta a ballábas csatárt a Sassuolónak. Hiba volt...

Petkovic gratulált

Roberto Mancini az 1988-as Európa-bajnokságon Gianluca Vialli társaként robbant be a nemzetközi futballba, s immár szövetségi kapitányként vezeti a squadra azzurát egyre magasabbra, az ő irányításával továbbra is veretlen a csapat.

– Svájc erős ellenfél volt. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és az is lett belőle. Több helyzetünk is volt, megérdemeltük a győzelmet. A nyitópercekben küzdöttünk, de aztán letámadtuk, és hibára kényszerítettük őket. Jól játszottunk. Öt napon belül másodszor is. Elismerés a fiúknak – értékelt Mancini.

Vladimir Petkovic nem keresett kifogásokat a találkozó után.

– Gratulálok Olaszországnak, remekül játszott. Nálunk, érthetően, mindenki csalódott, de holnap az első edzéstől már tovább kell lépnünk ezen az érzésen. Beszéltem a csapattal, és elmondtam nekik, hogy van még egy meccs hátra, s ha győzünk, továbbjuthatunk.

Nos, Svájc Törökország ellen javíthat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.