„Logikusan, de nem sportszerűen döntött a Ferencváros”

Elmarad az SBS-Eger–Ferencvárosi TC összecsapás a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság szerdai játéknapján, mert a hazai csapatból több játékos esetében felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 09. 15:52
null
Forrás: chamberofcommerce.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egri együttes közösségi oldalán kiemelte, hétfő reggelre hét játékosuk lázra, fejfájásra és rossz közérzetre panaszkodott. Ennek ismeretében kedden a csapat a koronavírus kimutatására használt PCR-teszten vett részt az egri Markoth Ferenc Kórházban. Amíg az eredmények nem érkeztek meg, addig is megtörtént a tüneteket mutató játékosok elkülönítése.

A női kéziseket sem kíméli a vírus

Kedd este hasonló okokból a Békéscsaba sem tudott kiállni a Győr ellen a női kézilabda NB I-ben.

A klub hangsúlyozta, eltökélt, hogy a fennálló járványügyi helyzetben a mérkőzés egyetlen szereplőjét se tegyék ki semmilyen veszélynek, ezért amíg nincs a birtokukban a negativitást igazoló teszt, felelősségteljes magatartást tanúsítva nem vállalják a pályára lépést. Ezért a magyar szövetség (MKSZ) bevonásával az FTC vezetőinél kezdeményezték a találkozó elhalasztását, a zöld-fehérek azonban eleinte elutasították a kérelmüket.

„Véleményünk szerint ezzel a fővárosiak részéről logikus, de nem sportszerű döntés született, ugyanis a játék nélküli két pont megszerzése jóval könnyebb, mint csatát vállalni érte” – áll az egriek közleményében.

https://www.facebook.com/eger.eszterhazy/photos/a.169816976425241/4295742130499351/?type=3

A Ferencváros szerdán honlapján közölte, az egriek hétfőn arról tájékoztatták őket, hogy több játékosuk betegséggel küzd, majd két nappal később, szerda délelőtt azt kérte tőlük a rivális, hogy halasszák el a összecsapást, bár a kedd reggel levett minták eredményét akkor még nem kapták meg. A Ferencváros akkor még az MKSZ állásfoglalását vette figyelembe: mivel nem érkezett hír pozitív tesztről, a csapat 14 órakor elindult Egerbe. Félúton, 15.15-kor azonban vendéglátóik arról tájékoztatták őket, hogy megérkeztek a tesztek eredményei, melyek közül hat lett pozitív. Utóbbi hír hallatán a fővárosiak a sportszerűség, a járványügyi protokoll és az MKSZ ajánlásait betartva hozzájárultak a mérkőzés elhalasztásához.

A 2020/21-es szezonban mindkét csapat – miként a mezőny nagyobb része – egy-egy találkozót játszott. A szerdai játéknapon további hét szerepel a programban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.