Lovrencsics: Végre újra labdarúgónak érezhetjük magunkat

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében szigorú egészségügyi előírások mellett folytatódhat az élvonalbeli futballidény, és az is kiderült, hogy a listavezető Ferencváros május 23-án, szombaton lép pályára először, az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Debrecent fogadja. A héten több orvosi vizsgálaton is átesett, kétszer is negatív koronavírus-teszteredményt produkáló zöld-fehérek első közös, labdás edzésén a klub médiastábja is jelen volt.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2020. 05. 09. 12:12
null
Lovrencsics Gergő helye megkérdőjelezhetetlen a Fradi kezdő tizenegyében Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerencsére pozitív eredmény a vírustesztelésen nem született, a játékosok teljes létszámban kezdhetik meg a csapatedzéseket. Ha valaki fertőzötté válik, az nem jár automatikusan csapatkaranténnel, mert az edzések és a mérkőzések alatti kontaktidő nem szoros kontaktnak számít. Két mérkőzést játszunk majd hetente, így praktikusan minden mérkőzés előtt megtörténik a játékosok tesztelése – tájékoztatott dr. Pánics Gergely csapatorvos.

– A játékosok nagyon élvezték, hogy újra együtt edzhettek. Ne feledjük, óriási különbség van a kiscsoportos és az egész csapatos tréningek között. Nem volt egyszerű a játékosoknak sem, és nekem sem, amikor külön-külön tudtunk csak edzeni. De ez már a múlt. A legfontosabb, hogy a játékosok vigyázzanak egymásra, s hogy a következő időszakban minél többet tudjunk játszani. Ez ugyancsak kemény időszak lesz. Szokatlan, hogy így zárul a szezon, de igyekszünk felkészülni a bajnoki hajrára – fogalmazott Szergej Rebrov vezetőedző.

– Nagyon jó érzés volt, hogy újra tudtunk találkozni, és a pályán együtt tudtunk dolgozni. Nyilvánvaló, hogy az alapvető szabályokat, mint eddig is, betartjuk. Kézfogások nincsenek, és mindenkinek van egy külön kulacsa, amit hoznia kell magával. Ez is egy érdekesség, mert eddig ilyen nem volt – árulta el

– Végre nem csak hatméteres távolságból tudtunk egymással kommunikálni. Jó volt megint labdarúgónak érezni magunkat. Van még munka, amit vissza kell hoznunk, de keményen dolgozik mindenki, várjuk, hogy folytatódjon a bajnokság – mondta Lovrencsics Gergő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.