Löw és Neuer is a ziccert rontó Müllert hibáztatja a vereségért + videó

Két kihagyott nagy helyzetttel magyarázza a német válogatott vereségét és kiesését Joachim Löw, a távozó szövetségi kapitány, s hasonlóan értékelt Manuel Neuer csapatkapitány, a válogatott kapusa. Korábbi klasszisok, Fredi Bobic és Michael Ballack leszedik a szentelt vizet a német csapatról.

N. M.
2021. 06. 29. 22:08
Joachim Löw
Vajon mennyir őszinte Joachim Löw ölelése? Müllert okolja a vereségért Fotó: MTI/EPA/Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Timo Werner és sajnos nem tudta kihasználni a lehetőségét, így most nagyon rossz érzés, hogy kiestünk.

E szavakkal zárult egy tizenötéves korszak. Joachim Löw lelép a színről. A játékosai – különösen a nevezett kettő – nem könnyítették meg a távozó német szövetségi kapitány dolgát. Németország csak Portugália ellen teljesített a megfelelő színvonalon, Franciaország fél gőzzel is legyőzte, Magyarországot pedig csak a balszerencse fosztotta meg ettől.

Anglia ellen sem játszott jól a német válogatott. Izzadtságszagú volt a játéka, mint újabban rendszeresen. S igen, akadt két helyzete, amelyek közül legalább az egyiket értékesíteni kellett volna. Timo Werner hibájára még csak-csak van magyarázat, de Thomas Müller akkora ziccert puskázott el 1-0-s hátrányban, a 81. percben, ami serdülőmeccsen is ciki. (Ez látható a videón.)

Vajon mennyir őszinte Joachim Löw ölelése? Müllert okolja a vereségért
Fotó: MTI/EPA/Frank Augstein

– A játékosok közül néhányan a 2024-es Európa-bajnokságon érhetnek pályafutásuk csúcsára. Akkor érettebbek lesznek, tapasztaltabbak és kegyetlenebbek – tette hozzá Löw. Vajon kire gondolt? Aligha a veteránokra, Neuerre, Hummelsre, Müllerre, de hát már Kroos sem mai gyerek a mai 31 évével. Sőt, úgy általában a német csapatban nem hemzsegnek az ifjú tehetségek. Nem úgy, mint tíz-tizenöt éve, a Löw-korszak elején. Ez nyilván nem csak a kapitány felelőssége, az egész német labdarúgás kisebb válságba került.

– Nagy csalódás mindannyiunknak a kiesés. Azt reméltük, hogy többet érünk el ezen a tornán, erős volt a hitünk. Ám az ilyen meccseken kötelező kihasználni a néhány adódó lehetőséget – Löw a gyors nyilatkozata végén ismét visszakanyarodott a kihagyott helyzetekre.

Ugyanez fáj Manuel Neuernek. – Ha Timo Werner egyenlít a 32. percben, ha Thomas Müller belövi a nagy helyzetét a 81. percben, bármi megtörténhetett volna. A csatáraink ezúttal nem tudtak megbirkózni az indításokkal, a keresztpasszaink sem működtek – bökte ki a kapus.

Toni Kroos tárgyilagosan, avagy prefesszionáisan nyilatkozott. Tehát semmi különöset nem mondott.

– Nagyon keserű érzés. Kiegyensúlyozott meccs volt, amíg meg nem kaptuk az első gólt. A hatékonyság jelentette a különbséget. Anglinak nem is volt helyzet 1-0-ig. Ezután stabilan játszottunk, de a második gól mindent eldöntött.

A korábbi nagyságok, jelenleg szakértők – Fredi Bobic, Michael Ballack, Jürgen Klinsmann – keményen fogalmaztak, Sebastian Schweinsteiger megértőbben értékelt.

Bobic: Teljes mértékben megérdemeljük, hogy kiestünk. Már a csoportkörben sem értettük, ugyan hogyan akar futballozni a német válogatott. Ma is szaporodtak a kérdőjelek. Nem volt értékelhető támadójáték és bátorság sem.

Ballack: Kijózanító volt. Meg kell ezt mondanom őszintén. Németország erőtlennek tűnt a mérkőzésen. Már az első félidőben nyilvánvaló, hogy hiányzik az ötlet a játékunkból. Anglia megérdemelten győzött, nem tehetünk mást, mint hogy gratulálunk.

Klinsmann: Megérdemelten nyert Anglia. A játékosai hittek magukban és uralták a második félidőt. Németországnak volt két nagy helyzete, de kihagyta azokat. Anglia kihasználta a maga lehetőségeit.

Schweinsteiger: Szomorú pillanat ez az egész csapatnak. Löw jár az eszemben azért, mert ezzel a mérkőzéssel kellett búcsúznia. Hozzájárult egy nagyszerű korszakhoz, amely most véget ért.

Igen, lezárult egy 15 éves fejezet. Hansi Flicknek mindent elölről kell kezdenie

Joachim Löw lelép a színről
Fotó: Europress/AFP/Andy Rain

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.