Lőw Zsolték utóda csalódott az első meccse után a PSG élén

A Saint-Étienne otthonában játszott 1-1-es döntetlennel mutatkozott be a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának kispadján Mauricio Pochettino, aki csalódásának adott hangot. Hosszú idő után visszatért edzőként a korábbi francia szövetségi kapitány, Raymond Domenech is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 07. 9:03
Pochettino, Mauricio
Madrid, 2019. június 1. Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur argentin vezetõedzõje csapatának az FC Liverpool ellen játszott mérkõzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2019. június 1-jén. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez Fotó: Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csalódott vagyok, hiszen mi vagyunk a PSG és nyerni akarunk – nyilatkozta Mauricio Pochettino a meccs után. Az argentin edző Párizsban a német Thomas Tuchelt váltotta, akinek Lőw Zsolt volt a segítője a szakmai stábban. Pochettino azért hozzátette: a csapatépítés és saját ötleteinek megvalósítása időbe telik.

A PSG már a 19. percben hátrányba került, Idrissa Gueye hatalmas hibáját Romain Hamouma használta ki, aki pályafutása során századszor játszott szerepet bajnoki gólban (57 gól és 43 gólpassz). Nem sokkal később Moise Kean egyenlített Saint-Étienne ellen, az eredmény pedig már nem változott.

Mint ismert, a tavaly BL-döntős PSG előző szakmai stábját, amelynek 2018 óta Lőw Zsolt is a tagja volt, karácsony előtt bocsájtották el, miután a vezetőedző Tuchel és a sportigazgató Leonardo között komoly feszültség alakult ki. Az új edző, Pochettino legutóbb a Tottenhamnél dolgozott 2019-ben.

Mivel az éllovas Olympique Lyon tegnap 3-2-re nyert otthon a Lens ellen – 15 mérkőzésesre növelve ezzel veretlenségi sorozatát –, a PSG hárompontos hátrányba került legnagyobb riválisával szemben.

A szerdai nap krónikájához tartozik, hogy több mint tíz év után visszatért a futball világába Raymond Domenech: a korábbi francia szövetségi kapitány Nantes kispadját foglalta el, és a negyedik helyezett Rennes elleni gól nélküli döntetlennel mutatkozott be új csapatánál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.