Újabb meglepetés a BL-ben: a Lyon kiejtette a Manchester Cityt!

A Lyon folytatta remeklését a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Juventus után az angol Manchester Cityt is kiejtette. A mérkőzés hőse Moussa Dembélé volt, aki csereként beállva két góljával döntő szerepet játszott a sikerben. Így mindkét elődöntőben francia csapat játszik német együttessel a jövő vasárnapi fináléért.

Magyar Nemzet
2020. 08. 15. 23:04
null
Lisszabon, 2020. augusztus 15. Az Olympique Lyon játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott mérkõzésen a lisszaboni Jose Alvalade stadionban 2020. augusztus 15-én. MTI/EPA/LUSA/Antonio Cotrim Fotó: Antonio Cotrim
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnőtt a Lyon étvágya. Miután a francia együttes játékosai elbúcsúztatták a Bajnokok Ligájától a végső győzelemre is esélyes Juventust, szemlátomást nagyra nőtt önbizalommal várták az újabb nagyágyú, a Manchester City elleni negyeddöntőt. A csatár Karl Toko Ekambi például így nyilatkozott a mérkőzés előtt a Manchester Evening News nevű lapnak:

– Az emberek nyolcvan százaléka nem hitte volna, hogy továbbjutunk a Juventus ellen, mégis sikerült. Jó lenne, ha lebecsülnének minket, de nekünk hinnünk kell abban, hogy nyerünk. Amúgy sem tartom esélytelennek magunkat, azért vagyunk itt, mert Európa legjobb nyolc csapata közé tartozunk. Frissek vagyunk, a manchesteriek viszont talán jobban felvették a ritmust. Ez persze csak egy szempont, a nyomás, a mentális tényezők is nagy szerepet játszanak majd a mérkőzésen.

A kameruni támadó nem beszélt a levegőbe, a Lyon éppen az ő hathatós közreműködésével meglepte az angol sztárcsapatot. Ekambi rajtolt egy hosszú indításra a 24. percben a bal oldalon, a tizenhatos sarkánál elveszítette a labdát, ám az éppen a nagy lendülettel érkező Cornet elé pattant, aki futtából a jobb alsó sarokba lőtt a kaputól messze álló mellett – 0-1.

 

Cornet az első félidő utolsó percében is kulcsszereplővé vált, ekkor Sterling közeli lövésébe vetődött bele önfeláldozóan. A kettő között a Manchester City birtokolta a labdát, a játékosai jól passzolgattak, de Lopesnek, a franciák kapusának csak kétszer kellett nagyot védenie, előbb Gündogan ellen mentett bátor vetődéssel, majd De Bruyne 24 méteres lövését ütötte ki a léc alól.

Az eredményből következően a Manchester City volt az aktívabb a szünetet követően, de továbbra is csak fölényt tudott kiharcolni, ziccerig nem jutott el. A félidő derekán De Bruyne szabadrúgásokból próbált veszélyeztetni, ám vagy Lopes védett, vagy pedig ő nem találta el a kaput. A 70. percben viszont sikerrel járt akcióból, Sterling átadását 12 méterről lőtte a hálóba – 1-1. Az angolok öröme azonban csupán kilenc percig tartott, mivel a 74. percben beállt Moussa Dembélé visszaszerezte a vezetést a Lyonnak – 1-2. A játékvezető visszanézte az esetet, és miután meggyőződött róla, hogy nem volt les, megadta a gólt.

 

 

És még nem volt vége az angolok vesszőfutásának. A 86. percben Sterling három méterről az üres kapu fölé lőtt, elmaradt az egyenlítés, sőt, a Lyon egy újabb góllal bebiztosította a győzelmét: egy perccel később Ederson kiejtette a bal alsó sarok előtt Aouar harmatos, ballábas, 15 méteres lövését, Dembélé pedig az ötösről, ballal félmagasan a bal sarokba emelt – 1-3!

Ezzel kialakult az elődöntők mezőnye. Az már korábban eldőlt, hogy és csapata, az RB Leipzig azzal a Paris St-Germainnel játszik, amelynek Lőw Zsolt a pályaedzője. A másik ágon a Barcelonát a negyeddöntőben megsemmisítő Bayern München vár ellenfélre, amely nagy meglepetésre a Lyon lesz. A Manchester City ezúttal sem tudta átlépni a saját árnyékát, az elődöntőkben francia-német párharcok lesznek.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

Manchester City–Lyon 0-1 (0-1), Lisszabon, nézők nélkül, jv.: Danny Makkelie (holland). Gólszerző: De Bruyne (70.), illetve Cornet (24.), Moussa Dembélé (79., 87.)

Az elődöntők párosítása. Augusztus 18., kedd: RB Leipzig–Paris Saint-Germain 21.00, augusztus 19., szerda: Bayern München–Lyon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.