Ma ott játszik a Fradi, ahol legutóbb nagyon meglepték

A Ferencváros ritkán kap ki 3-0-ra az NB I-ben, a legutóbbi mezőkövesdi fellépésén, tavaly február 22-én azonban ez történt; mi több, Cseri Tamásék már az első félidőben belőtték azt a három gólt. Vasárnap délután újra ezen a pályán találkoznak a felek.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 8:30
null
Mezőkövesd 20200222 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkőzés Mezőkövesd Zsóry FTC Foto Micheller Szilvia - Nemzeti Sport A képen: Sigér Dávid Cseri Tamás Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Micheller Szilvia - Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 21. fordulójában a Mezőkövesd–Ferencváros találkozón a hazai élvonal két legjobb formában levő csapata találkozik. A címvédő zöld-fehérek öt forduló óta veretlenek, és 16 pontos előnyük birtokában néznek vissza a mezőnyre. A tabellán hetedik kövesdiek veretlenségi szériája hétmeccses, és úgy gondolják, hogy a dobogó sincs beláthatatlan távolságra tőlük, az ötpontos hátrány ledolgozható. Főleg ha most is úgy játszanak a Fradi ellen, mint a két csapat legutóbbi mezőkövesdi meccsén, tavaly február 22-én: az első félidőben 73 (!) százalékban birtokolták a labdát, és alig telt el fél óra, egészen pontosan a 33. percben jártunk, amikor a Mezőkövesd már 3-0-ra vezetett, Karnyicki és Besirovic után Cseri is bevette Dibusz kapuját. Azon a meccsen még kint lehetett négyezer néző, és a Mezőkövesd kispadján Kuttor Attila ült, ma azonban már az egykori fradista Pintér Attila a főnök a matyóföldi kompániánál. Aki először irányíthatja csapatát korábbi együttese ellen, amióta novemberben másodszor kinevezték a Mezőkövesd vezetőedzőjének. (Pintér edzőként 2004-ben bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert a Ferencvárossal.)

Tavaly itt bizony Sigér Dávid is csak nyomozta a labdát Cseri Tamás mögött
Fotó: Micheller Szilvia/Nemzeti Sport

– Az év egyik legnehezebb mérkőzése előtt állunk, a Ferencváros olyan erős kerettel rendelkezik, amely nemzetközi szinten is megállta a helyét. Minden posztra két azonos képességű labdarúgójuk van, nem is szeretnék külön kiemelni senkit közülük. De láthattuk a bajnoki mérkőzéseken, hogy ellenük is lehet meglepetést okozni. Úgy gondolom, hogy kellő alázattal és akarattal jó eredményre lehetünk képesek. A Ferencváros számomra nagyon kedves klub, ugyanakkor profi edzőnek tartom magam, nekem az a feladatom, hogy a jelenlegi csapatomat maximálisan felkészítsem a következő mérkőzésre, bárki is legyen az ellenfél – nyilatkozta Pintér Attila a Mezőkövesd honlapján.

A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a FradiMédiával osztotta meg gondolatait:

– Az Újpest és a Fehérvár elleni győzelem nagy önbizalmat adott a játékosoknak, ezen a két mérkőzésen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Mezőkövesd esetében egy kemény, jól szervezett csapatról van szó. Jó játékosaik vannak, akik biztosan extra motivációval fognak pályára lépni ellenünk. Ellenük mindig nehéz mérkőzéseket szoktunk játszani, ez pedig most sem lesz másképp. Figyelnünk kell a helyzetkihasználásunkra, tiszta fejjel kell majd jó döntéseket hoznunk a kapu előtti szituációkban.

Az egy évvel ezelőtti Mezőkövesd–Ferencváros találkozó összefoglalója:

NB I, 21 forduló

Pénteken játszották:

Újpest–Diósgyőr 1-0

Szombaton játszották:

Puskás Akadémia–Paks 3-2

Kisvárda–ZTE 2-1

Honvéd–Budafok 2-3

Vasárnapi műsor:

Mezőkövesd–Ferencváros 14.30 (tv: M4 Sport)

Mol Fehérvár–MTK 17.00 (tv: M4 Sport)

Az élcsoport állása: 1. Ferencváros 49 pont, 2. Puskás Akadémia 36, 3. Fehérvár 33, 4. Kisvárda 31, 5. Paks 29, 6. MTK 29.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.