Marco Rossi tanácsa az olaszoknak az Eb-döntő előtt

Az olasz Leggo napilap kíváncsi volt Marco Rossi szövetségi kapitány véleményére a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjével kapcsolatban. A magyar kapitány az angolok terhelhetőségére figyelmeztetett, és hangsúlyozta, ő mindenképpen Ciro Immobilét játszatná a középcsatár poszton. Rossi szerint a spanyolok ellen lecserélt aranycipős nagyon fontos alkatrésze az olasz válogatottnak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 10. 12:57
null
Rossi szerint kulcskérdés lesz Immobile játéka Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 33 meccses veretlenségi sorozat önmagáért beszél, ezt csak nagyon kevés csapat képes elérni – mondta a Leggónak adott interjújában Majd korábbi csapattársát, a Sampdoria egykori csatárát, az olasz válogatott kapitányát, Roberto Mancinit méltatta. – A sorozat Mancininek köszönhető, aki kiváló csapatot kovácsolt a squadra azzurrából, azonban még van hova fejlődnie az együttesnek, főként a fiataloknak, hiszen nekik több tapasztalatra van szükségük.

Rossi figyelmeztette az olaszokat: az angolok teherbírása egyedülálló
Fotó: Mirkó István

Az 56 éves tréner kitért az olasz válogatott Eb-döntős ellenfelére, Angliára, amelynek véleménye szerint legfőbb erőssége a nagy teherbírás.

– Fizikális felkészültségét tekintve rendkívül erős az angol válogatott. A dánok elleni elődöntőt leszámítva kiválóan osztotta be az energiáját a mérkőzéseken. Az angolok mindig képesek igazodni a rivális játékához, ugyanakkor Olaszország jól szervezett, a védekezésben és a támadásban is erős csapat. Akkor lehet esély a győzelemre, ha végig koncentrálnak a játékosok, mert az angol játékosoknak hatalmas a teherbírásuk – mondta a magyar kapitány, majd csatárkérdésben is megnyilvánult.

– Ha választanom kellene, hogy Immobilét vagy Belottit nevezem a kezdőbe, akkor előbbit preferálnám, mivel mindig képes félretenni az önös érdekeit, hogy a csapatot szolgálja. Amikor a spanyolok elleni elődöntőben Mancini lecserélte, a csapat elvesztette a mélységét. Ennek megtartása a döntőben kulcskérdés lesz – mondta Rossi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.