Magyar csapathoz igazolt az Eb-1. Kiss Norbert – Videóval

Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon – mondta el Kiss Norbert.

2020. 05. 24. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója május 15-én jelentette be, hogy október 17-18-án rendezzük meg a kamion Európa-bajnokság versenyhétvégéjét, amelyen a kétszeres Eb-1. Kiss Norbert is indul – ám akkor még nem tudhattuk, hogy milyen csapattal, mert a pilóta szakított a Mercedes-Benzzel. Vasárnap hivatalos lett, hogy idén visszatér a MAN gyártóhoz, az új csapata pedig a Révész Truck Racing Team lett.

– Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat, és ilyen ikonikus cégcsoport karolt fel bennünket, mint a Révész Csoport. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon – mondta el Kiss Norbert, és hozzátette: nagyon keményen dolgoznak, hogy harcban legyenek az Európa-bajnoki címért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott: régi nagy álma valósult meg azzal, hogy megalakult a kamionos versenycsapat, és nagyon örül, hogy meg tudták győzni Kiss Norbertet, az ő színeikben induljon. Kozák Attila csapatvezető a pilótához hasonlóan leszögezte, hogy már az első évben a dobogó legfelső foka a cél számukra.

Az Európa-bajnokságon 40-es rajtszámmal induló MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan megkezdi az új versenyjármű tesztelését. Az Eb-szezon augusztus végén Csehországban kezdődik.

A csapat bemutatkozása IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.