Fiola a bátorságról, Nego Griezmann bánatáról beszélt

A magyar gól szerzője, Fiola Attila szerint bátrabban játszott a labdarúgó-válogatott a világbajnok franciák elleni 1-1-en, mint az Európa-bajnokság csoportkörének első találkozóján, Portugália ellen. Hugo Lloris pedig arról beszélt, hogy a franciáknak mindent bele kellett adniuk a döntetlenért. Nyilatkoztak a főszereplők.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 18:12
FIOLA Attila
Budapest, 2021. június 19. Fiola Attila, miután a válogatottal 1-1-es döntetlent játszottak a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában rendezett Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar válogatott góljának szerzője: „Nagyszerű volt látni, milyen jól játszott a csapat. Bátrabban futballoztunk és támadásban jobbak voltunk, mint kedden Portugália ellen. Csodálatos nap a mai. Remek csapatjáték kellett ehhez a fantasztikus eredményhez. Büszke vagyok a társaimra és a szurkolókra is. Életem egyik legszebb napja ez.”

aki a gólpasszt adta: „A gól előtti szituációt az edzéseken gyakoroltuk egy párszor, szerencsére ma bejött. Az egész mérkőzéshez jól állt hozzá minden egyes játékos, kiadtuk magunkból a maximumot, büszkék lehetünk magunkra. Az utolsó tíz percben is koncentráltak voltunk, szerintem megérdemeltük az egy pontot. Münchenben nyerni szeretnénk, most már tovább szeretnénk jutni a csoportból.

Kleinheisler László, akit a meccs emberének választottak meg: „Hihetetlen élmény volt ez a mérkőzés az egész csapat számára. Külön köszönet a szurkolóknak, nélkülük nem sikerült volna. Úgy jöttünk ki a pályára, hogy semmi veszítenivalónk sincs, nagyon örülök az egy pontnak. Nagyon jól játszottunk, voltak szép kontráink, végig egyenrangú partnerei voltunk a franciáknak. Bízom benne, hogy ez nagy erőt ad a németek elleni mérkőzésre, és remélem, jó eredményt fogunk elérni.”

Loïc Nego, a magyar válogatott játékosa: „Keményen dolgoztunk. A portugálok elleni vereség után tudtuk, hogy össze kell kapnunk magunkat, hogy készen álljunk a legjobbak ellen. Dolgoztunk, kielemeztünk minden apróságot. Örülünk, de van bennünk egy kis hiányérzet is, mert úgy éreztük, meg lehetett volna a győzelem is. A francia himnusz alatt dúltak bennem az érzelmek, de a kezdő sípszó után már csak a feladatomra koncentráltam. Beszéltem Griezmann-nal, és megértem a bánatát. Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy jól tettük a dolgunkat, úgyhogy most jó így látnom őt.”

Didier Deschamps, francia szövetségi kapitány: „A magyarok az egész életüket beleadták ebbe a meccsbe. Jó nekik!”

Hugo Lloris, a franciák kapusa: „Az edző azt mondta, maradjunk pozitívak. Mindent bele kellett adnunk ezért a döntetlenért. Nem azt értük el, amiért jöttünk, de meg kellett küzdenünk érte. A magyarok nagyon szervezettek voltak, és a szurkolóik segítségével beleadták a szívüket. Csalódottak vagyunk, mert győzni akartunk, de előre kell néznünk.”

a franciák gólszerzője: „Nehéz mérkőzés volt ez a szurkolók miatt. Elszoktunk a teli stadionoktól, nem is hallottuk egymást. Egy kontrával szemben tehetetlenek voltunk, a saját helyzeteinket pedig képtelenek voltunk kihasználni. Súlyos árat fizettünk érte. Nagyszerű csapatok, nagyszerű játékosegyéniségek Európa-bajnokága ez, még a magyarok ellen sem könnyű játszani. Kicsit a legutóbbi világbajnokságra emlékeztet, ahol voltak nehéz pillanataink a csoportmeccsek során. Arra van szükség, hogy újra olyan szilárdan álljunk a lábunkon, mint a németek ellen.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.