Már a nyolcaddöntőben összecsaphat egymással a Fradi és a Fehérvár

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa kilencedik (nyolcaddöntő) és tizedik (negyeddöntő) fordulójának párosításait. Amennyiben mindkét csapat eljut odáig, a Ferencváros és a Fehérvár már a nyolcaddöntőben megküzdhet egymással.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 21:45
Magyar Kupa
20200603 Budapest Puskás Ferenc Stadion Honvéd Mezőkövesd Magyar Kupa labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulója előtt még mind a tizenkét OTP Bank Liga-csapat versenyben van a végső győzelemért, és miután mindannyian alacsonyabb osztályú rivális ellen lépnek pályára február 10-én, akár mindannyian bejuthatnak a nyolcaddöntőbe. A mezőnyben már csak a Tarpa SC és a Dunavarsány képviseli a megyei bajnokságokat, az NB III-ból öten (Tiszafüred, Tállya, Taksony, III. ker. TVE, Hódmezővásárhely), a Merkantil Bank Ligából tizennégyen juthatnak a legjobb tizenhat közé.

Közben hétfő este elkészült a következő két kör párosítása is. A legjobb tizenhat között már nincs kiemelés, és egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról.

A sorsolás során elvált, hogy a Fehérvár és a Ferencváros duó egyike nem lesz ott a legjobb nyolc között, mivel a nyolcaddöntőben egymással kell megküzdeniük, amennyiben mindketten eljutnak odáig. Ehhez előbb Márton Gábor fiainak a Vasast, az FTC-nek pedig a Dorogot kell búcsúztatnia.

Nyolcaddöntő (február 24.):

1. Csákvár (NB II)/Paks–Dunavarsány (Pest I.)/Budafok

2. Dorog (NB II)/Ferencváros–Vasas (NB II)/MOL Fehérvár

3. PMFC (NB II)/Haladás–Soroksár (NB II)/Kisvárda

4. Ajka (NB II)/Mezőkövesd–Tarpa (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)/DVTK

5. Tiszafüred (NB III)/ZTE–III. ker. TVE (NB III)/Bp. Honvéd

6. Tállya (NB III)/Kaposvár (NB II)–Kazincbarcika (NB II)/MTK

7. Hódmezővásárhely (NB III)/Puskás Akadémia–Szolnok (NB II)/Újpest

8. DEAC (NB II)/DVSC (NB II)–Taksony (NB III)/Siófok

Negyeddöntő (március 10.):

2–1

4–7

3–5

6–8

A tervek szerint a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőit április 14-én, a döntőt pedig május 5-én rendezik a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.