Továbbra is hibátlanok az NB I-esek a Magyar Kupában

Hátrányból kellett felállnia a Paksnak a Nyíregyháza otthonában, de nem rontotta el az élvonalbeli csapatok tökéletes mérlegét a labdarúgó Magyar Kupa idei kiírásában. A DVTK simán verte a tartalékos Békéscsabát.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 18:19
null
Fotó: Imre György Forrás: Békés Megyei Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ígéretesnek tűnő párharcot rendeztek csütörtökön a labdarúgó Magyar Kupában. A Nyíregyháza és a Békéscsaba is feljutási reményekkel vágott neki az NB II-es idénynyek, a kupasorozatban pedig bizonyíthatták volna a Paks, illetve a Diósgyőr ellen, hogy már felveszik a versenyt az élvonalbeli klubokkal.

A két keleti csapat közül a Nyíregyháza járt közelebb a bravúrhoz, amely Ötvös Bence góljával a 75. percben megszerezte a vezetést a Paks ellen. A tolnaiak azonban Hahn János találatával kiharcolták a hosszabbítást.

A ráadásban Papucsek Barna kiállítása miatt emberelőnybe került a Paks, ezt pedig újabb Hahn-góllal ki is használta az NB I-es klub. A Paks mellett a Puskás Akadémia és a Budafok kényszerült még túlórára, de egyetlen élvonalbeli csapat sem búcsúzott a legjobb 64 között.

Közel sem járt ehhez a DVTK, amely Rui Pedro duplájával és Omarasvili góljával 3-0-ra nyert Békéscsabán. Igaz, a diósgyőriek feladata nem volt annyira nehéz, mint amire a sorsolás után lehetett gondolni, mivel a Békéscsaba szinte az U19-es csapatát volt kénytelen pályára küldeni a keretet sújtó koronavírus miatt. A viharsarki fiatalok sokáig jól tartották magukat, de az utolsó fél órában érvényesült a DVTK nagyobb játékereje.

Három mérkőzés van még hátra a Magyar Kupa hetedik fordulójából: a Ferencváros Bicske elleni meccsét a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplése miatt, míg a Ménfőcsanak–Haladás és a Szolnok–Gyirmót mérkőzést fertőzések miatt halasztották novemberre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.